Δένδιας για τουρισμό: Δεν πάει καλά η σεζόν – Είχαμε βάλει τον πήχη στον “ουρανό”

Δένδιας για τουρισμό: Δεν πάει καλά η σεζόν – Είχαμε βάλει τον πήχη στον “ουρανό”
Νίκος Δένδιας glomex/ΣΚΑΙ

Την αρνητική πορεία του τουρισμού στη χώρα σχολίασε ο Νίκος Δένδιας, προχωρώντας στην παραδοχή ότι "η σεζόν είναι χαμηλότερη απ' όσο περιμέναμε".

Στην παραδοχή ότι ο τουρισμός στη χώρα δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (20/6).

“Δεν πάει πολύ καλά η σεζόν, θέλω να είμαι ειλικρινής” ήταν το σχόλιο του κ. Δένδια, για να συνεχίσει λέγοντας ότι “είχαμε βάλει τον πήχυ στον ουρανό”.

“Ενώ δεν είναι κακή σεζόν καθεαυτή, όμως είναι χαμηλότερη απ’ όσο περιμέναμε” συνέχισε ο κ. Δένδιας, αποδίδοντας την κατάσταση στην ακρίβεια και τον καιρό.

Για την πορεία των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας με αφορμή τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν ο κ. Δένδιας σχολίασε το ενδεχόμενο αλλαγής στρατηγικής, είπε ότι “φαντάζομαι πως ο Ερντογάν θέλει να αφήσει αποτύπωμα ισόποσο με εκείνο του Κεμάλ” και πρόσθεσε: “Εάν θέλει η Τουρκία να επιστρέψει προς τη Δύση, τότε αυτό θα έχει ως σημαντική παράμετρο τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα”.

Στην περίπτωση αυτή, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δείξει διατεθειμένη για εξεύρεση λύσης.

Η άλλη παράμετρος, σημείωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, “είναι η Τουρκία να κινηθεί σε μια πορεία τοπικής υπερδύναμης ερχόμενη όμως σε σύγκρουση με την ίδια του την οικονομία του εσωτερικά”.

Στο μεταξύ ο κ. Δένδιας κλήθηκε να απαντήσει για το ζήτημα που έχει προκύψει με την μουσουλμανική μειονότητα, τονίζοντας ότι η ΝΔ “σωστά έκλεισε το θέμα” σημειώνοντας ότι κάθε Ελληνας βουλευτής οφείλει να υπηρετεί το συμφέρον της χώρας του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα