Δένδιας σε Tσαβούσογλου: “Αγαπητέ Μεβλούτ, δεν αφήνετε τις απειλές;”

Δένδιας σε Tσαβούσογλου: “Αγαπητέ Μεβλούτ, δεν αφήνετε τις απειλές;”
Ο κ. Δένδιας σε συνάντηση με τον κ.Τσαβούσογλου Eurokinissi

Στις "ευχές" του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το 2021 απάντησε ο Νίκος Δένδιας με μία σειρά από αναρτήσεις και συμβουλές για τον ίδιο και τη χώρα του ενόψει του 2021. Τα τρία "Α", ο "Νεο-οθωμανισμός" και το Διεθνές Δίκαιο.

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε ο Νίκος Δένδιας στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τις “ευχές” του τελευταίου στον Έλληνα ΥΠΕΞ για το νέο έτος, όπου μεταξύ άλλων είχε συμβουλέψει την Ελλάδα να “σταματήσει να ζητά βοήθεια από άλλους, βλάπτοντας την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού”.

Ο Νίκος Δένδιας δεν ήθελε να αφήσει αναπάντητους τους δηκτικούς υπαινιγμούς του Τούρκου ΥΠΕΞ, επανήλθε και του έδωσε τις δικές του ευχές για το 2021, με μία σειρά από “χτυπήματα” στο Twitter.

“Σε ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε, Μεβλούτ. Αφού ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά των τριών “Α” για την Τουρκία”, έγραψε αρχικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ, όπου “Α” είναι τα αρχικά των αγγλικών λέξεων “Abandon”, “Aspire” και “Abstain”.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του και τη χώρα του να εγκαταλείψουν τις απειλές πολέμου σε περίπτωση που “ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας”, θυμίζοντάς του παράλληλα πως “άλλωστε, ζούμε στον 21ο αιώνα”.

Η δεύτερη συμβουλή ήταν “να γίνετε πιο Ευρωπαίοι”, ευελπιστώντας σε “λιγότερο Νεο-οθωμανισμό”, αφού “αυτό θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον τουρκικό λαό”, ενώ στο τρίτο “Α” καλούσε τον Τσαβούσογλου και την Τουρκία να “αποφύγετε τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες.

Στο κλείσιμο των “ευχητήριων” tweets, ο Νίκος Δένδιας, του υπενθύμισε: “”Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις ξανά: Είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η μόνη βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας, αγαπητέ μου φίλε. Ευτυχισμένο το 2021!”.

Θυμίζουμε πως ο Τσαβούσογλου είχε γράψει στην ανάρτησή του: “Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος.

Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα