Δένδιας: Θετική η στάση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Δένδιας: Θετική η στάση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Την ικανοποίησή του για τη στάση των Ευρωπαίων ομολόγων του στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Νίκος Δένδιας με την “ομόθυμη τοποθέτηση” των Ευρωπαίων ομολόγων του απέναντι στην Άγκυρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δένδιας μετείχε για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου η τουρκική προκλητικότητα ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δένδια:

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και, πέραν αυτών, μου έκανε ιδιαίτερη θετική εντύπωση η ομόθυμη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την εκτεταμένη συζήτηση και την ομόφωνη τοποθέτηση πάρα πολλών συναδέλφων, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Προς την κατεύθυνση της υπενθύμισης προς την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται, αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο. Από εκεί και πέρα, συζητήθηκαν διάφορα άλλα θέματα, όπως το Ιράν, το Ιράκ, το μεταναστευτικό, θέματα που αφορούν την κεντρική Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική. Σε όλα αυτά, η χώρα μας είχε μια σημαντική παρουσία. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version