Δένδιας: “Υπηρετώ μία δραστήρια εξωτερική πολιτική σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό”

Δένδιας: “Υπηρετώ μία δραστήρια εξωτερική πολιτική σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό”
Νίκος Δένδιας Costas Baltas / Associated Press

Σε δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Για κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία υπηρετεί, όπως είπε, ο ίδιος, σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.

“Ήταν μια ευκαιρία που [ο Πρόεδρος Menfi] βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Menfi με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα