Δερβενιώτης: H Βlack Friday του Μαργαρίτη Σχοινά

Δερβενιώτης: H Βlack Friday του Μαργαρίτη Σχοινά
SOOC

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΜέΡΑ 25, Σπύρος Δερβενιώτης, γράφει για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν αναφορικά με τα φάρμακα κατά του κορονοϊού που η ΕΕ δεν σκοπεύει να προμηθευτεί.

Οι προσεκτικοί καταναλωτές θα έχουν παρατηρήσει την πονηρή τακτική πολλών καταστημάτων ως προς τις εκπτώσεις της Black Friday: Ανεβάζουν μια βδομάδα πριν την τιμή ενός προϊόντος από τα πχ. 50 ευρώ στα 80, και την «μέρα του σκοτώματος τιμών» διαφημίζουν την… έκπτωση από τα 80 στα 65!

O Aντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχoινάς, ίσως επειδή βρισκόταν στο ασφαλές άσυλο του Σκάϊ, ένιωσε την άνεση να ξεδιπλώσει στους ακροατές ότι η Ε.Ε. σκέφτεται και δρά σαν κουτοπόνηρος μαγαζάτορας, και μάλιστα όχι σε μια πολυτέλεια όπως ένα τελευταίο μοντέλο i-Phone, αλλά στο μόνο στοιχειώδες και αναντικατάστατο: την Υγεία!

Mε το πιο φυσικό ύφος του κόσμου, ο Μαργαρίτης Σχoινάς πληροφόρησε τους ραδιοφωνικούς ακροατές ότι έχει εγκριθεί σωρεία φαρμάκων για τον covid-19, τα οποία η Ε.Ε. (για την οποία οι μουεζίνηδες της λίστας Πέτσα ψέλνουν νυχθημερόν Θείες Ευχαριστίες που μένουμε εντός της), δεν σκοπεύει να προμηθευτεί για τους πολίτες της, αν δεν ξεσκαρτάρει πρώτα και την τελευταία δόση εμβολίων με την οποία την ελέησαν οι φαρμακευτικές (και τις οποίες να θυμίσουμε ότι αρχικά προμηθεύτηκε και μοίρασε με το σταγονόμετρο, χάρη σε μια «απολύτως τυπική» περίπτωση Ευρωπαϊκού Παζαριού που θα έπρεπε να έχει τη δική του ονομασία: Βλακ Friday).

Έχουμε διανύσει ήδη αρκετά χιλιόμετρα στο σκοτεινό δρόμο της πανδημίας ώστε να έχουμε περάσει μέσα από τα πολύ γνώριμα δυστοπικά sleepytowns του Ευρωπαϊκού mondus operandi: το Χρονοκαθυστερίσι, το Ανεπιδεκτομαθίσι, τα Παρτάκικα, τα Μουλαρέϊκα, τη Γραφειοκρατανιά και το Άνω Λόμπι. Η ανταμοιβή μας δεν είναι η άφιξη σε καταγάλανα παρθένα νερά μιας άνετης παραλίας, αλλά τα βαλτόνερα ενός έλους όπου βουλιάζει αργά και βασανιστικά η εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, στις ανακοινώσεις των επιστημόνων, στην ικανότητα της Ε.Ε. να δομήσει και να εφαρμόσει πολιτικές προς όφελος των πολιτών της και όχι των λόμπι, να φερθεί σαν Ένωση και όχι σαν σύναξη Μαφιόζων που μοιράζουν μεταξύ τους γειτονιές.

Έχουμε σαν πρόσθετη ατυχία σαν χώρα, να έχουμε αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν δυσανασχετεί με τον ανεπίδεκτο μεταρρύθμισης βάλτο, αλλά τον βλέπει και σαν το γνώριμο υδροβιότοπο στον οποίο έχει συνηθίσει να πλέει. Δε δυσκολεύεται έτσι να κολυμπήσει γοργά το «έξτρα χιλιόμετρο», υπερθεματίζοντας πάνω στις παθογένειες της Ε.Ε.: Μια κυβέρνηση που προτιμά να καταπιεί ένα μαγγάλι αναμένα κάρβουνα παρά να επενδύσει σε ενίσχυση ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για να μην κακοκαρδίσει την πελατεία της των ιδιωτών μεγαλογιατρών. Που επένδυσε και προπαγάνδισε το εμβόλιο σαν τη Μοναδική Λύση, το Ιερό Δισκοπότηρο με τις μαγικές ιδιότητες, αντί για άλλο ένα υπερόπλο σε μια φαρέτρα που έπρεπε να συνοδεύει, κι όχι να υποκαθιστά, την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Που εξασφάλισε τη μηντιακή προπαγανδιστική της μονοφωνία και ήδη σαμποτάρει με την άνεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας την εξεταστική επιτροπή για το πως και γιατί έγινε αυτό. Που είναι πρόθυμη να πει «ΝΑΙ σε ό,τι θέλει η Ε.Ε.» πριν καν σκεφτεί η Ε.Ε. τι θέλει, πριν καν εξετάσει αν αυτό που θέλει η Ε.Ε. το έχει σκεφτεί, ή αν δρα εστικτωδώς νεοφιλελεύθερα πριν καν σκεφτεί, με τα λόγια να βγαίνουν αυτόματα, προτού τύχουν εγκεφαλικής διεργασίας, από τα στόματα των Μαργαρίτηδων Σχoινάδων Υπηρεσίας.

Just another Black Friday.

*Ο Σπύρος Δερβενιώτης είναι υπεύθυνος επικοινωνίας του ΜέΡΑ 25.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα