ΔΕΘ: Επίσκεψη Σπυράκη στο περίπτερο της Κομισιόν

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη EUROKINISSI

Στο περίπτερο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αφιερωμένο στην μείωση της χρήσης πλαστικών, βρέθηκε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Το περίπτερο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που είναι αφιερωμένο στην πρωτοβουλία για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών αντικειμένων, επισκέφθηκε σήμερα η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

"Είναι πολύ σημαντικό που το περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στο μεγάλο εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης", τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Σπυράκη και συνέχισε: "Ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε αυτό το νομοθετικό εγχείρημα από την πλευρά της Επιτροπής Βιομηχανίας, θέλω να πω ότι σημασία έχει να καταλάβουμε ότι όσα από τα πλαστικά μιας χρήσης πετάμε, χωρίς αυτά να ανακυκλώνονται, καταλήγουν στο πιάτο μας".

ADVERTISING

Αναφέρθηκε, επίσης, στην καμπάνια της με τίτλο "Fish or Plastic" (Ψάρι ή Πλαστικό), που εγκαινίασε "με την ευγενική βοήθεια και υποστήριξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, του κ. Κατάινεν", αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα πάμε στην Αμμουλιανή προκειμένου να εξηγήσουμε πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης με πλαστικά που ανακυκλώνονται ή με βιοδιασπώμενα πλαστικά. Θα συνεχίσουμε στην Κίμωλο και στην Τζια".

"Είναι απαραίτητο, οι καταναλωτές, ξεκινώντας από τα παιδιά, να καταλάβουν πως τα πλαστικά μιας χρήσης αυξάνουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα ρυπαίνουν τον βυθό των θαλασσών. Το 70% του περίφημου marine litter προέρχεται από τα πλαστικά μιας χρήσης", υπογράμμισε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: "Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε σταδιακά μοντέλο, να κρατάμε τη δική μας κούπα, να έχουμε το δικό μας σκεύος για το μικρό φαγητό που τρώμε στο διάλειμμα. Είναι απαραίτητο κυρίως να ξέρουμε πως ο πλανήτης δεν έχει ανεξάντλητες δυνάμεις και για τον λόγο αυτό πρέπει να επαναχρησιμοποιούμε όλα τα υλικά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Κομισιόν, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network