Διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους πρότεινε ο Μητσοτάκης

Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη  στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", Παρασκευή 9/3/2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", Παρασκευή 9/3/2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Μίλησε στη δεύτερη διεθνή συνάντηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ. Βολές κατά της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα από τη δράση των κουκουλοφόρων

«Αναγκαία κίνηση» για να πάρει μπροστά η οικονομία χαρακτήρισε μια «τολμηρή διαχείριση» του ιδιωτικού χρέους ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνοντας «να διαγραφούν οι ανείσπραχτες οφειλές με διακομματική συναίνεση αν χρειαστεί και όσες οφειλές από εκεί και πέρα να μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι και με 120 δόσεις». Αυτά πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη 2η Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οποία διοργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Όπως εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Από τα 100 δις ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος δεν μπορούν να εισπραχθούν». Εξηγώντας παραπέρα την πρότασή του για τη διαγραφή των οφειλών που δεν μπορούν να εισπραχτούν ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι  οι οφειλές μέχρι 3000 ευρώ πρέπει να σπάσουν σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι να παγώσει  και να αποπληρωθεί όταν πληρωθεί και η τελευταία δόση του υπόλοιπου χρέους. Οι οφειλές  μέχρι 20.000  ευρώ να μπορούν να ρυθμιστούν πολύ εύκολα μόνο με μία αίτηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε την πρότασή του για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν ένα «λιτό κράτος», θα επιτρέπουν επενδύσεις για νέες δουλειές με στήριξη των νέων και αδυνάμων πολιτών, ενώ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της ή όποια αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι μεν θετική αλλά προέρχεται από επισφαλείς θέσεις εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέραν της οικονομικής πολιτικής που συμπιέζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπογράμμισε ότι «παράλληλα έχετε να αντιμετωπίσετε και τους κατ’ επάγγελμα κουκουλοφόρους σε εμπορικούς δρόμους που καταστρέφουν τα πάντα. Αυτή η κατάσταση αποκτά δυστυχώς χαρακτηριστικά κανονικότητας. Η χώρα μας –συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ- στέλνει μήνυμα βανδαλισμών και ανασφάλειας και ειδικά σε μια εποχή που προσβλέπουμε στον τουρισμό».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «αυτή η κατάσταση θα αλλάξει. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ δε θα ανέχεται πράξεις βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται. Η ΕΛΑΣ έχει τη δυνατότητα και εμείς θα της δώσουμε την πολιτική κάλυψη. Οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας. Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Να μας έχετε εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί».

Από εκεί και πέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ότι «καθαρή έξοδος δεν υπάρχει γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε νέα ψηφισμένα μέτρα 5,2 δις ευρώ με μείωση συντάξεων και αφορολόγητου» ενώ «έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022» και σε «πολύ υψηλή εποπτεία». Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει «συνειδητά» να μην ζητήσει τα χρήματα του «αδιάθετου κουμπαρά του τρίτου μνημονίου» αντίθετα «οικοδομεί ταμειακό απόθεμα με πολλαπλάσιο επιτόκιο» από την υπερφορολόγηση, ενώ αναρωτήθηκε «πόσο γρήγορα αυτό το απόθεμα θα εξαφανιστεί όταν η κυβέρνηση συνεχίζει τις κούφιες υποσχέσεις;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «η φθηνή διανειοδότηση που έχει ανάγκη η χώρα συναρτάται από την αξιοπιστία της» και προς σ’ αυτή την κατεύθυνση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απεχθάνεται τις μεταρρυθμίσεις υπογραμμίζοντας για την αξιοπιστία «χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων δικής μας ιδιοκτησίας, που δε θα μας το επιβάλλουν οι ξένοι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Οι εκλογές, ο Σαμαράς και ο Ερντογάν

Κύκλοι ΝΔ: Ο Τσίπρας εμπιστεύεται την Τουρκική δικαιοσύνη που αμφισβητεί η ΕΕ

Διμερές παζάρι για τους στρατιωτικούς ζήτησε ο Μητσοτάκης

SHARE:

24Media Network