Διαμαρτυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τα επιδόματα

Διαμαρτυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τα επιδόματα
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής" την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Η Γεωργία Γεννιά απέστειλε χθες επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό. Το θέμα αποκαλύφθηκε παραδόξως μέσω του εισηγητή της ΝΔ, Χρίστου Δήμα - Δεν τίθεται θέμα καταψήφισης, λέει η ίδια

Την έντονη διαμαρτυρία της για την προωθούμενη αναμόρφωση του επιδόματος πολυτέκνων εξέφρασε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όπου έχει ενταχθεί και η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Η κυρία Γεννιά απέστειλε χθες επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καταγγέλλει ότι με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο «καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για πολύ μεγάλη μερίδα οικογενειών». Παραδέχεται, πάντως, ότι ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ) αλλά σημειώνει ότι η αναμόρφωση έτσι όπως συντελείται προκαλεί αδικία σε βάρος των τριτέκνων και πολυτέκνων με υψηλότερα εισοδήματα (άνω των 13.500 ευρώ).

Χαρακτηρίζει μάλιστα «δικαιολογημένη» τη διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκεια των οικογενειών που «αποκλείονται ή λαμβάνουν μειωμένο εισόδημα». Καλεί, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει τους όρους και της προϋπόθεσης χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων.

“Δεν τίθεται θέμα καταψήφισης”

Πριν από λίγο, σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννιά εξέφρασε την απορία της πώς μια επιστολή, που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που οφείλουν να έχουν οι βουλευτές με τους υπουργούς, βρέθηκε στα χέρια του κ. Χρίστου Δήμα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης, πολύ περισσότερο που αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα. Επισήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεωργία Γεννιά.

Αποκάλυψη του θέματος μέσω ΝΔ

Απορίες προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι η ύπαρξη της επιστολής αποκαλύφθηκε από τη ΝΔ και συγκεκριμένα από τον εισηγητή της στο πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στην επιστολή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και μάλιστα την κατέθεσε στα πρακτικά.

Η Γεννιά είχε καταψηφίσει ρυθμίσεις για την ταυτότητα φύλου

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Γεννιά είχε διαφοροποιηθεί στο παρελθόν από το κόμμα της όταν καταψήφισε τη διάταξη που δίνει το δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας φύλου σε νέους από 15 ετών και πάνω, υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των γονέων τους. Τότε είχε κληθεί για εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν της είχαν επιβληθεί κυρώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα