Η Αθήνα διαψεύδει πως θα υπάρχει “κόκκινο τηλέφωνο” μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν

Η Αθήνα διαψεύδει πως θα υπάρχει “κόκκινο τηλέφωνο” μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Eurokinissi

Η Αρ. Πελώνη εξήγησε ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί κάποιος ειδικός μηχανισμός για την απευθείας επαφή του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Τις εντυπώσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θεσμοθέτηση ενός “κόκκινου τηλεφώνου” για την απευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλησε να διασκεδάσει το Μαξίμου.

Ειδικότερα ερωτηθείσα σχετικά, η κυβερνητική εκπροσωπος Αριστοτελία Πελώνη διευκρίνισε ότι: “Η απευθείας επαφή είναι απλώς απευθείας επαφή, όχι κάποιος ειδικός μηχανισμός και θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Όπως έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός, δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η επαφή του με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας”.

Στο ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε πρόσκληση από τον κ. Ερντογάν να επισκεφθει την Τουρκία, η κ. Πελώνη δεν το διέψευσε, σημείωσε όμως με νόημα ότι “Εχουν ενεργοποιηθεί με αυτή τη συνάντηση όλοι οι διμερείς δίαυλοι επικοινωνίας και αναμένουμε να αποδειχθεί στην πράξη η σταδιακή βελτίωση των διμερών σχέσεων”. Σημείωσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικων Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσον αφορά στην ενημέρωση τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα