Διαρκής η αμφισβήτηση της εξόδου στις αγορές από τη ΝΔ

Διαρκής η αμφισβήτηση της εξόδου στις αγορές από τη ΝΔ
Tα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο Eurokinissi

Για ανοχύρωτη ελληνική οικονομία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης μιλούν στο Μοσχάτο με αφορμή την κρίση στην Τουρκία.

Διαρκής είναι η αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας στο βασικό αφήγημα της κυβέρνησης για το τέλος του τρίτου μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, καθώς στο Μοσχάτο θεωρούν ότι είναι και το τελευταίο χαρτί που θα έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση σε μια “απέλπιδα” προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού γι’ αυτή κλίματος που έχει επισκιαστεί από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.

Αυτό θα είναι και το βασικό πλάνο πάνω στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προετοιμάσει την μετάβασή του στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη για τη Διεθνή Έκθεση, καθώς και τις επαφές του με τους παραγωγικούς και άλλους φορείς ενόψει της τελικής διαμόρφωσης και επικαιροποίησης του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στη ρητορική της ΝΔ έχει επανέλθει με ένταση το θέμα της “πολιτικής αλλαγής” ενώ με αφορμή την κατακρήμνιση της τουρκικής λίρας τις προηγούμενες μέρες ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέφερε το ζήτημα του ότι “δεν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για τη διασφάλιση χαμηλού κόστους δανεισμού. Με αποτέλεσμα η χώρα μας να αποδεικνύεται εξαιρετικά ευάλωτη σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς”.

Στη ΝΔμ επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζουν “ανοχύρωτη” την ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ότι αυτό επιβεβαιώνεται από τα τελευταία γεγονότα στην παγκόσμια οικονομία με αιχμή την κρίση στην Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα