Διχάζει το "σύμφωνο συμβίωσης" της Κεντροαριστεράς

Διχάζει το "σύμφωνο συμβίωσης" της Κεντροαριστεράς

Στελέχη όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Ρέππας, επιμένουν να θυμίζουν σε όλους τους τόνους ότι το "ΠΑΣΟΚ είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου"

Εκτός απο τον γόρδιο δεσμό των προσώπων που θα προτείνει για το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Ευάγγελος Βενιζελος καλείται να λύσει και τον γρίφο της κοινής συμπορευσης όλων των στελεχών στον δρόμο προς την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Πιτταράς

Ίσως μάλιστα αυτό να αποτελεί και το πιο δύσκολο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, από την στιγμή που στις ζυμώσεις και τις διεργασίες ενεργοποιούνται με δημόσιες παρεμβάσεις τους στελέχη που έγραψαν τη δική τους ιστορια στο ΠΑΣΟΚ και εκφράζουν και τις διαφορετικές "φυλές" μεσα στο κομμα.

Κοινή συνισταμένη όλων των παρεμβάσεων των τελευταίων ωρών είναι ο φόβος κορυφαίων στελεχών, το ΠΑΣΟΚ να ξεπεραστεί ή και να αφανιστεί στην πορεία προς την ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Στελέχη όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Ρέππας, επιμένουν να θυμίζουν σε όλους τους τόνους οτι το "ΠΑΣΟΚ είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου", αφηνοντας να εννοηθεί οτι περισσότερο θα πρεπει να  αναζητηθούν οι κατάλληλες συμμαχίες παρα να παραχωρηθεί ο ζωτικος χώρος που κατέχει το κομμα σε σχηματισμούς που ειναι αβέβαιο το πολιτικό τους μελλον.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τα στελέχη αυτά, προτάσσουν την ανάγκη μιας προγραμματικής συμφωνίας με άλλους χώρους - βλέπε ΣΥΡΙΖΑ - αφήνοντας ανοιχτό ακομα και το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με την Κουμουνδουρου.

Τον τόνο έδωσαν με άρθρα παρεμβάσεις τους ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας αποστάσεις απο τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου για ένα ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παραταξης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, αφού σημείωσε οτι «κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει την τύχη ενός ιστορικού κόμματος», ζήτησε να μπει οριστικό τέλος στον «ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά» και πρότεινε να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ διαύλους επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου «συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέδριο με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ που δεν θα το παρακάμπτει την ιστορια και την παρακαταθήκη του ζήτησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ρέππας. «Δεν μπορεί να συγκροτηθεί συνέδριο για όποιας μορφής νέο κομματικό φορέα αν δεν προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ως αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο θα αποφασίσει για τον εαυτό του», σημείωσε με νόημα.

Είχε προηγηθεί η δηλωση της Φώφης Γεννηματά οτι δεν συμβιβάζεται με το 8% της Ελιάς, αποδίδοντας το ποσοστό αυτό στην συσπείρωση και στο DNA του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα, αλλα στελέχη όπως  ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης μιλούν για την ανάγκη μιας ενιαίας εκφράσης του χώρου της Δημοκρατικής Παραταξης.

SHARE:

24Media Network