Δίχρονη προσχολική αγωγή: Αναζητείται λύση για την έλλειψη υποδομών

Η Νίκη Κεραμέως
Η Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Συνάντηση Κεραμέως - Πατούλη στο υπουργείο Παιδείας. Για τη Δεύτερα ορίστηκε η συνάντηση με τη ΔΟΕ.

Αντιδράσεις στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας προκάλεσε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη με τον Γιώργο Πατούλη με θέμα την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στους εναπομείναντες 27 δήμους της χώρας, σύμφωνα με το Alfavita.gr.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το αίτημα της ΔΟΕ να συναντηθεί με την νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τα τρέχοντα ζητήματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, περιλαμβανομένης και της δίχρονης προσχολικής αγωγής, η Νίκη Κεραμέως επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με τον νέο περιφερειάρχη και όχι με την Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο έγινε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας και ορίστηκε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία την ερχόμενη Δευτέρα.

«Πάγιο αίτημα της ΔΟΕ είναι η καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής» δηλώνει λακωνικά στο alfavita.gr ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Κανένα παιδί εκτός δομής»

«Πρόκειται για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους. Διαπιστώσαμε την ίδια ευαισθησία. Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής. Θα το επεξεργαστούμε, η συζήτηση δεν ολοκληρώνεται σήμερα» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας «πως βρισκόμαστε σε σωστή κατεύθυνση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και η δήλωση της υπουργού Παιδείας το πρωί της Παρασκευής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να «μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής».

Διαβάστε ακόμη στο Alfavita.gr:

«Face control» για την είσοδο στα ΑΕΙ και κατάργηση του ασύλου

Παράταση στα μηχανογραφικά, στο μικροσκόπιο τα νέα Τμήματα

Πηγή: 

Alfavita

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κεραμέως, Πατούλης, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Η ΝΔ κλείνει τα δημόσια Πανεπιστήμια για να ανοίξει ιδιωτικά

Μητσοτάκης: Σύμμαχοι μας οι εκπαιδευτικοί- Κεραμέως: Δε θα αλλάξουμε σύστημα πανελλαδικών

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν με ενδιαφέρει η υπουργική καρέκλα. Γιατί είπα όχι στο Τουρισμού

Αχτσιόγλου: "Ο ΣΕΒ καθορίζει την ατζέντα της Κυβέρνησης"

SHARE: