Δικαστική και πολιτική συνέχεια θα δώσει με Καμμένο η ΝΔ

Δικαστική και πολιτική συνέχεια θα δώσει με Καμμένο η ΝΔ
Σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 12:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέδωσε τα καθήκοντα του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας στον βουλευτή Α’ Αθηνών, κ. Βασίλη Κικίλια. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος (Πειραιώς 62, Μοσχάτο). (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο η ΝΔ στην υπόθεση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει να προσφύγει στα δικαστήρια καταθέτοντας μηνύσεις

Άμεση συνέχεια στα δικαστήρια θα δώσει η ΝΔ στην υπόθεση της συμφωνίας για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υποβάλλει μηνύσεις καθώς ήδη από χτες με έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης δικαιοσύνης Νίκος Παπαγιωτόπουλος κατηγόρησαν ευθέως τον Πάνο Καμμένο για «παράβαση καθήκοντος».

Η ΝΔ αποκαλεί «ψευδοέγγραφα» τα έγγραφα που προσκόμισε στη βουλή ο υπουργός άμυνας, αμφισβητεί τη γνησιότητά τους, την εγκυρότητά τους και την αξιοπιστία τους ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν τα δύο γαλάζια στελέχη ένα εκ των τριών εγγράφων το θεωρούν πλαστό και υποστηρίζουν ότι έχει αποδειχτεί πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν μεσάζοντας και όχι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά τη ΝΔ μπορεί να μην είναι εύκολο να αποδειχτούν ότι δόθηκαν μίζες όμως οι «επιλήψιμες συμπεριφορές» υπάρχουν καθώς όπως καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάστηκε ο νόμος που απαγορεύει την ύπαρξη ενδιάμεσων προσώπων και μεσαζόντων στις διακρατικές συμφωνίες για την αγοραπωλησία όπλων.

Παράλληλα ο τομεάρχης εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος καταγγέλλει ότι του δόθηκε πρόσβαση μόνο σε δύο τηλεγραφήματα του υπουργείου εξωτερικών,  επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν τον ενημέρωσε τον ακριβή αριθμό των εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων όπως προκύπτει από το πρωτόκολλο. Κατά τον κ. Κουμουτσάκο που θα ενημερώσει σχετικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το περιεχόμενο των εγγράφων στα οποία είχε πρόσβαση τα ερωτήματα όπως τονίζει αυτής της σκοτεινής υπόθεσης όχι μόνο παραμένουν αλλά αυξάνονται και ενισχύονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα