Δηλητηριώδεις ατάκες Θεοδωράκη προς Μάρκου: Τα τακούνια και τα δάνεια

Δηλητηριώδεις ατάκες Θεοδωράκη προς Μάρκου: Τα τακούνια και τα δάνεια
O Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, στις 14 Ιουνίου 2018 Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη κατά της Κατερίνας Μάρκου. “Δάνειο ζητήσατε από τη Νέα Δημοκρατία;” ρώτησε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού

Η Κατερίνα Μάρκου, από τα έδρανα της ΝΔ όπου πλέον ανήκει, προκάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού με τη φράση «Ουστ! Να πας στη Θεσσαλονίκη να τα πεις αυτά».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν καταιγιστικός στην απάντησή του: «Αφού τολμάτε και μιλάτε, εγώ δεν κυκλοφορώ στα σαλόνια της Θεσσαλονίκης αλλά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φτάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης… Να τους χαίρεστε τους νέους συμμάχους. Δεν φταίτε εσείς, φταίνε αυτοί που σας πήραν. Βάλτε τις γόβες σας και πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη να ακούσετε τις απόψεις του κόσμου για αυτά που λέτε. Δάνειο ζητήσατε από τη Νέα Δημοκρατία;», απάντησε οργισμένος.

“Η Θεσσαλονίκη να γίνει επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων”

Μετά από αυτή τη σφοδρή αντιπαράθεση με την βουλευτή που παλαιότερα κάθισε στα έδρανα της Δημοκρατικής Αριστεράς, εν συνεχεία έκανε ένα πέρασμα από το Ποτάμι και κατέληξε στη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέχισε την ομιλία του, επαναλαμβάνοντας ότι η  Θεσσαλονίκη πρέπει «να γίνει επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων»

«Να  δώσουμε το χέρι στους γειτόνους μας και να τους βοηθήσουμε και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλονίκη που δεν φοβάται, τη Θεσσαλονίκη που τολμά, επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια. Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Οι δηλώσεις δηλαδή από πολιτικούς παράγοντες στα βόρεια σύνορά μας που αντίστοιχα σήμερα πολεμούν αυτή τη διαφαινόμενη συμφωνία μαρτυρούν ότι είμαστε σε έναν πρώτο δρόμο, που μπορεί να μας οδηγήσει σε μία συμβίωση όπως τη θέλουμε, χωρίς αλυτρωτισμός και εχθρότητα», ανέφερε.

Και κόντρα Θεοδωράκη – Γεωργιάδη

«Είπα στον κ. Θεοδωράκη, πως ξεπουλάει την ιστορία της πατρίδας μας, πως είναι ο ‘χρήσιμος ηλίθιος’ μιας και οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν όχι για το Σκοπιανό και το ΠΟΤΑΜΙ λέει ΝΑΙ» έγραψε αργότερα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από το βήμα της Βουλής από τον κ. Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ, έσπευσε να την υπερασπιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλαδή για την ακρίβεια να διαμαρτυρηθεί γιατί η δική του επίθεση κατά της Ρένας Δούρου χαρακτηρίστηκε σεξιστική, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την ατάκα Θεοδωράκη για τα τακούνια. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: “Να κάνουμε κουβέντα για το σεξισμό όποτε θέλετε”. 

Καθώς η συζήτηση είχε εκτροχιαστεί, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικος Βούτσης παρενέβη, ζητώντας να διαγραφούν φράσεις από τα πρακτικά.

Ακούστε εδώ τον έντονο διάλογο στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα