Δημοκρατική Συμπαράταξη: Δεν σας ανήκουν τα έργα κ. Τσίπρα

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Νομίζετε ότι νομιμοποιείστε να οικειοποιείστε με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων;", επισημαίνει ο Γιάννης Μανιάτης

Για οικειοποίηση των προσπαθειών προηγούμενων κυβερνήσεων, κατηγορεί τον πρωθυπουργό η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή τα εγκαίνια τμημάτων των Τεμπών.

"Τα τμήματα των Τεμπών που εγκαινιάσατε σήμερα κε Πρωθυπουργέ, όπως και εκείνο της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ πριν από δύο μήνες, το λέμε για μια ακόμη φορά, αναστήθηκαν στην κυριολεξία από τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ. Οι οδικοί άξονες που σήμερα εγκαινιάζετε σχεδιάστηκαν και προκηρύχτηκαν με διεθνείς διαγωνισμούς ως συγχρηματοδοτούμενα έργα από τις αρχές του 2001. Μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων και δολιχοδρομιών η ΝΔ έφερε τις συμβάσεις παραχώρησης το 2007 που αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος ατελείς και προβληματικές", δήλωσε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

Και συνέχισε: "Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό; Γιατί συνεχίζετε να αναμασάτε τα ίδια ψέματα ξανά και ξανά; Ολοκληρώνοντας την τελευταία φάση μιας αλληλουχίας διαπραγματεύσεων, νομίζετε ότι νομιμοποιείστε να οικειοποιείστε με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων να αποτρέψουν την κατάρρευση των συμβάσεων παραχώρησης;

Για ιστορικούς λόγους σας θυμίζουμε:

- Το ΠΑΣΟΚ προετοίμασε και συμφώνησε τα βήματα που ακολούθησαν την τελική διαπραγμάτευση με παραχωρησιούχους και κατασκευαστές των έργων παραχώρησης.

- Το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύτηκε με τις υπηρεσίες της ΕΕ τη μέθοδο της επίλυσης του προβλήματος για την σωτηρία των έργων παραχώρησης.

- Το ΠΑΣΟΚ προέβη στη βελτιστοποίηση των μελετών με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του τελικού κόστους των έργων ενώ ικανοποίησε όλα τα εύλογα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

- Το ΠΑΣΟΚ προέβη σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την βελτίωση των χρόνων απαλλοτριώσεων και τη μείωση του κόστους αυτών.

Για άλλη μια φορά τα ψέματα έρχονται να κρύψουν την ζοφερή πραγματικότητα. Και τα στοιχεία της πραγματικότητας είναι σκληρά και αμείλικτα στα έργα των δημοσίων υποδομών. Και για του λόγου το αληθές, ρωτάμε για άλλη μια φορά, πόσα και ποια έργα δικά σας δημοπράτησε τα δύο χρόνια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέραν του περιβόητου τμήματος  Πάτρα – Πύργος, τμήμα που δημοπρατήθηκε με την μέθοδο της κατάτμησης προς όφελος, δήθεν, των μεσαίων κατασκευαστικών εταιριών και της διεύρυνσης του ανταγωνισμού;

Οι απαντήσεις όμως σε όλα τα παραπάνω βρίσκονται στην εικόνα που βλέπουμε όλοι!!

Οι δημόσιες υποδομές καταρρέουν και η ανεργία στον κατασκευαστικό κλάδο αγγίζει το ζενίθ. Τα συγχαρητήρια όλα δικά σας, κε Πρωθυπουργέ..".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά, ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας από τα Τέμπη: 'Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ'

SHARE:

24Media Network