Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα ο Οσμάνι

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα ο Οσμάνι
Ο Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης των Σκοπίων, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μπουγιάρ Οσμάνι sooc

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης των Σκοπίων, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μπουγιάρ Οσμάνι, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επικράτηση του "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Αισιόδοξος ακόμη και για πλειοψηφία στο δημοψήφισμα της Κυριακής δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης των Σκοπίων, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μπουγιάρ Οσμάνι. Ο γενικός γραμματέας της πΓΔΜ διαβεβαίωσε ότι η συμμετοχή του 40% του εκλογικού σώματος θα είναι αρκετό για να νομιμοποιήσει το όποιο αποτέλεσμα, αφού «αυτό συνέβη και στις προεδρικές εκλογές». Μια έμμεση απάντηση στον Πρόεδρο Ιβανόφ ο οποίος κάλεσε για δημοψήφισμα.

Ο γενικός γραμματέας των Σκοπίων βρέθηκε στις Βρυξέλλες, όπως επίσης και η Αλβανή υπουργός Δικαιοσύνης, για να «ανοίξει» το κεφάλαιο της Δικαιοσύνης, ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα «ξεκλειδώσουν» τις διαδικασίες για την ένταξη των δύο χωρών στην ΕΕ. Οι δύο τους παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσία του υπεύθυνου Επιτρόπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

«Η ψήφος στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι δικαίωμα και το καθήκον των πολιτικών είναι να ενθαρρύνουν τους πολίτες να το ασκήσουν», τόνισε με νόημα ο Γιοχάνες Χαν,  οποίος είπε ότι το φθινόπωρο του 2019 είναι εφικτό να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη της ένταξης των δύο χωρών στην ΕΕ.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης των Σκοπίων δε θέλησε να σχολιάσει το ενδεχόμενο αρνητικής έκβασης στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι πολίτες της χώρας κατανοούν τη σημασία μιας θετικής απόφασης την ερχόμενη Κυριακή για την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», είπε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η διαδικασία θα επιτύχει. Είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία και εμφανίστηκε βέβαιος πως η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών της πΓΔΜ, όλων των εθνικοτήτων, θα στηρίξουν τη συμφωνία που θα οδηγήσει στην ευρωατλαντική ένταξη. Η επόμενη διαδικασία που έχει να κάνει με την εφαρμογή της συμφωνίας θα συνεχιστεί μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής», κατέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα