Δημοσκόπηση Marc: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για ομόφυλα ζευγάρια

Διαβάζεται σε 2'
Δημοσκόπηση Marc: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για ομόφυλα ζευγάρια
Κάλπη EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 33,7% έναντι 12,7% για το ΠΑΣΟΚ που έχει παγιωθεί στη δεύτερη θέση. Τι πιστεύουν οι πολίτες για ομόφυλα ζευγάρια και επιστολική ψήφο.

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς από την MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται η άποψη των πολιτών για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, για την τεκνοθεσία με παρένθετη μητέρα, για την επιστολική ψήφο, αλλά και για τα ζητήματα που θα πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση το 2024.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 21 μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, ενώ στη δεύτερη θέση παγιώνεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7%.

Ακολουθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 5,8%, η Νίκη με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% και η Νέα Αριστερά με 2%.

Σε ό,τι αφορά στην επιστολική ψήφο, το 57,3% δηλώνει ότι συμφωνεί και το 16,9% ότι μάλλον συμφωνεί. Μάλλον διαφωνεί το 5,1% και διαφωνεί το 16,1%.

Εστιάζοντας στην κομματική προέλευση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν σε ποσοστό 86,4%, του ΣΥΡΙΖΑ 76,9%, του ΠΑΣΟΚ 71,8% του ΚΚΕ 51,5% και άλλων κομμάτων 58,3%.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 40,8% είναι θετικό και το 17% μάλλον θετικό. Μάλλον διαφωνεί το 5,8% και διαφωνεί το 34%.

Οι ψηφοφόροι των κομμάτων με τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας είναι εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ με 75,1% και του ΚΚΕ με 72,9%. Ακολουθούν εκείνοι του ΠΑΣΟΚ με 64,5%, της Νέας Δημοκρατίας με 53,1% και τέλος στα άλλα κόμματα η συμφωνία πέφτει στο 43,6%.

Στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το 55,2% δηλώνει κατά και το 13% υπέρ. Υπέρ αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις δηλώνει το 28%.

Πάντως, μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια. Αντίστοιχα, αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα