Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,2% η ΝΔ – Η ακρίβεια “αγκάθι” για τους πολίτες

Διαβάζεται σε 2'
ψηφοφορία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Στιγμιότυπο από κάλπη eurokinissi

Το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα δείχνει και η δημοσκόπηση της Metron Analysis. Θετική η πλειοψηφία των πολιτών στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό παραμένει η Νέα Δημοκρατία, όπως επιβεβαιώνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 28,2%, ενώ δεύτερο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 11%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,7% και το ΚΚΕ με 8,2%.

Αύξηση στα ποσοστά της καταγράφει η Ελληνική Λύση που φτάνει στο 6,6% και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%. Κάτω από το όριο εκπροσώπησης στη Βουλή, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Νίκη με 2,3%, η Νέα Αριστερά με 2,4% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, πρώτος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών σε γάμο και τεκνοθεσία, το 62% δηλώνει ότι “συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ” με τον γάμο, την ώρα που το 36% απαντά “διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ”.

Στο ερώτημα για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το 69% δηλώνει τη διαφωνία του και μόλις το 30% τη συμφωνία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα