Δημοσκόπηση MRB: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας SOOC

Την υψηλότερη δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών απολαμβάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB. Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ “βλέπει” το Το 78,2%.

Στοιχεία για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, τις συσπειρώσεις την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσίασε το OPEN.

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα απολαμβάνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συγκεντρώνοντας θετικές απόψεις σε ποσοστό 35,9%.

Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 18%, Δημήτρης Νατσιός 7,1% και ο Βασίλης Στίγκας με 4,7%.

Το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί

Για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το 60% απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος. Όσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Παράλληλα, το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές θα αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Υψηλή συσπείρωση στο 85,7% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 59,7%, με τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινούνται… προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προς την Πλεύση Ελευθερίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα