Δημοσκόπηση Pulse: Παγιώνεται στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'
Κάλπη
Κάλπη EUROKINISSI

Μισή ποσοστιαία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Απογοήτευση για τις πρωτοβουλίες Κασσελάκη.

Στην τρίτη θέση –σε τέταρτη διαδοχική δημοσκόπηση– βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με έρευνα της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγράφει σταθερά πτωτική πορεία.

Σημειωτέον, δε, πως η εν λόγω δημοσκόπηση έλαβε χώρα πριν τις τελευταίες εξελίξεις και την αποχώρηση της ομάδας «6+6». Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-21 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.112 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33% έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη με 12,5%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες και το Μέρα25 με 3%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο -και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2023- ο ΣΥΡΙΖΑ από το 19% έπεσε στο 14,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 12% ανέβηκε στο 15%, τον μήνα Νοέμβριο.

Αντίστοιχα για το ΚΚΕ, η εξέλιξη/εκτίμηση από τον Σεπτέμβριο που ήταν στο 9%, φτάνει στο 10,5% τον Νοέμβριο.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση πώς αξιολογούν οι πολίτες τις πρόσφατες εσωκομμματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, στο σύνολο του δείγματος, το 62% τις χαρακτηρίζει «αρνητικά» (μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά), ενώ μόλις το 25% τις βλέπει «θετικά».

Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.

Το φορολογικό νομοσχέδιο και οι κυβερνητικές ρυθμίσεις

Όσον αφορά την αξιολόγηση της πρότασης του νέου τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών από την κυβέρνηση, το 40% πιστεύει ότι κινείται «προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις», το 30% «προς λανθασμένη κατεύθυνση» και το 19% «προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει».

Στο ίδιο ερώτημα πάντως, σχεδόν 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες απαντά ότι οι ρυθμίσεις είναι στη λάθος κατεύθυνση, μόλις το 10% πιστεύει ότι είναι όπως πρέπει, ενώ το 36% εκτιμά ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται διορθώσεις.

Αντίστοιχα, οι δύο στους τρεις πολίτες (66%) πιστεύουν ότι η πρόταση ψηφιοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει (24%) ή προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις (42%).

dimoskopisiskai

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα