Δόλλης: “Πάντα ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων”

Δόλλης: “Πάντα ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων”
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΛΛΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε τι δήλωσε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο υφυπουργός Εξωτερικών

Σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης.

“Η υπόθεση πρέπει να ξεκινήσει και να κλείσει, αλλά δεν πρόκειται να κλείσει όπως το θέλουν μερικοί”, είπε ο κ. Δόλλης.

“Τι σημαίνει ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό; Αυτό το ακούμε από την εποχή της ΕΡΕ”, απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι άλλες χώρες έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν εδώ και 50 χρόνια και επέκρινε τις κυβερνήσεις λέγοντας ότι “διακατέχονται από δειλία στο συγκεκριμένο θέμα”.

Ακόμη, τόνισε ότι “η απόφαση που προέκυψε από τη Χάγη για το Δίστομο αφορούσε στην προσφυγή και στην εκδίκαση της υπόθεσης από τα Ιταλικά δικαστήρια, όμως η απόφαση του δικαστηρίου της Λειβαδιάς παραμένει ενεργή και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να προχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή και να αποζημιωθούν τα θύματα της σφαγής του Διστόμου”.

“Το μόνο που μπορώ να  σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια είναι να κρατηθεί το θέμα ανοιχτό…”, απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών. Και πρόσθεσε:

“Πρέπει κάποια στιγμή και σ’ αυτό το Κοινοβούλιο να αποφασίσουμε στο μέλλον τι θα κάνουμε, να πάμε μπροστά και προς ένα αποτέλεσμα. Το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό διότι οι προσφορές των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου πολέμου είναι γνωστές”.

Κι’ όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικαλούμενος- όπως είπε- “επιεικείς υπολογισμούς” υποστήριξε ότι το χρέος προς την Ελλάδα ανέρχεται “σε 168 δισεκατομμύρια ευρώ πλέον των τόκων” και ότι ‘η Γερμανία μας ζητά σήμερα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ με επιπλέον μέτρα τον Ιούνιο με τον εδώ πρωθυπουργό της τον κ. Ράϊχενμπαχ”, ο κ. Δόλλης του απάντησε:

“Διατηρούμε το δικαίωμα σε σχέση με τις αποζημιώσεις για μια ικανοποιητική εξέλιξη του θέματος» και πως «κάποια στιγμή στο μέλλον πρέπει να παρθεί η απόφαση να μπούμε στα βαθιά νερά και να τελειώσει το θέμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα