Δούκας σε Ζούλα για το debate: “Τα περιθώρια στενεύουν, να οριστεί ημερομηνία το συντομότερο”

Διαβάζεται σε 2'
Δούκας σε Ζούλα για το debate: “Τα περιθώρια στενεύουν, να οριστεί ημερομηνία το συντομότερο”
EUROKINISSI

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΡΤ, ζητά να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα Τώρα”, Χάρης Δούκας σχετικά με τη διεξαγωγή debate ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Αναλυτικά, αναφέρει:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, σε επιστολή που μου αποστείλατε στις 18 Σεπτεμβρίου δεσμευθήκατε να διοργανώσετε το αμέσως επόμενο διάστημα στη δημόσια τηλεόραση, διαλογική τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία (3870/2010). Από την πρώτη στιγμή σας διαβεβαίωσα ότι προτίθεμαι να συμμετάσχω σε κάθε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Παρόλα αυτά, ενώ έχουν περάσει ήδη 9 ημέρες, δεν έχω λάβει ακόμα καμία αντίστοιχη πρόσκληση, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το τι τελικά θα γίνει.

Όπως κι εσείς αναγνωρίζετε στην επιστολή σας, χρέος της δημόσιας τηλεόρασης είναι να διευκολύνει τον πολιτικό διάλογο, με στόχο οι κάτοικοι του μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδας, να προσέλθουν στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου πλήρως ενημερωμένοι.

Καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η ΕΡΤ να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, ως οφείλει, απέναντι στους πολίτες.

Θα σας θυμίσω ότι υπέρ της πρότασής μου για τη διεξαγωγή debate είχαν ταχθεί, άλλωστε, με δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι συνυποψήφιοί μου, κ.κ. Κ. Μπακογιάννης και Κ. Ζαχαριάδης, ενώ θετική αναμένεται να είναι και η απάντηση των υπολοίπων υποψηφίων του συνταγματικού τόξου.

Αναμένω να ορίσετε συγκεκριμένη ημερομηνία για την διεξαγωγή της τηλεμαχίας το συντομότερο δυνατόν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα