Δούκας: "Είπα αυτό που έβλεπα να έρχεται"

Στιγμιότυπο από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση που κατέθεσαν βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.Στην φωτογραφία ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας ,(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΊΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.Στην φωτογραφία ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας ,(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΊΝΗΣ) EUROKINISSI

Στο ζήτημα των επιστολών που είχε στείλει το 2008 στον Κώστα Καραμανλή επανήλθε ο Πέτρος Δούκας. Ισχυρίζεται ότι κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο άγριο θα ήταν το "τσουνάμι"

Διευκρινήσεις για τις προειδοποιητικές επιστολές σχετικά με το χρέος που είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το Δεκέμβριο του 2008 και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας από το "Βήμα της Κυριακής", έδωσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Η δημοσίευση των επιστολών προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά διέβλεπε ότι ο δανεισμός της χώρας θα ήταν δυσκολότερος και πρόσθεσε "ο δανεισμός θα ήταν πολύ υψηλότερος από αυτόν που θα χρειαζόταν με βάση το έλλειμμα, το οποίο προβλεπόταν ότι θα υπάρξει για το 2008 και το 2009. Έλεγα, λοιπόν, ότι θα έχουμε πρόβλημα με την αγορά. Είπα ότι χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα επειγόντως, για να αναστραφεί αυτό το οποίο έβλεπα να έρχεται".

Πρόσθεσε πως "κανείς δεν είχε προβλέψει πόσο άγριο θα ήταν εκείνο το τσουνάμι" και γι' αυτό "είχαμε καταφέρει τότε να δανειστούμε για 20, 30 και 50 χρόνια", ενώ επέκρινε και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε στη συνέχεια, καταλογίζοντάς της λάθη και καθυστερήσεις.

Θετικά σχόλια για Σύνοδο και Σαμαρά

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Συνόδου των Βρυξελλών, ο πρώην υφυπουργός είπε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη και σημείωσε: "Δεν είναι το 100%, που θα ήθελε κανείς, αλλά είναι αρκετό αυτό που έγινε".

Πρότεινε, πάντως, να ζητήσει η κυβέρνηση μεγαλύτερη μείωση του χρέους, λέγοντας επίσης ότι "η έμφαση της κυβέρνησης πρέπει να είναι και στα μεταρρυθμιστικά μέτρα, αλλά και οπωσδήποτε στο θέμα της απόσυρσης χρέους".

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση της ΝΔ ο κ. Δούκας είπε πως θεωρεί ότι "ο Α. Σαμαράς κρατάει συνετή στάση, δείχνει τη διαφωνία του και μπορεί να μην υπογράφει, αλλά δεν προσπαθεί να βουλιάξει και την κυβέρνηση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Καραμανλής ήξερε για τη χρεοκοπία από το 2008

SHARE:

24Media Network