Δούρου: Η ακροδεξιά κρύβεται πλέον μέσα σε κυβερνητικά σχήματα

Η Ρένα Δούρου
Η Ρένα Δούρου EUROKINISSI

"Να μην αφήσουμε την Περιφέρεια στα χέρια εκείνων που την είχαν και την αγνοούσαν ή στα χέρια του δημάρχου Αμαρουσίου, που η υποψηφιότητά του είναι προϊόν εσωκομματικού εκβιασμού στη ΝΔ", είπε η περιφερειάρχης Αττικής, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Εμείς δεν ήρθαμε για να παίξουμε μουσικές καρέκλες. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη μεγαλύτερη Περιφέρεια να πέσει στα χέρια όσων την είχαν και την αγνοούσαν ή του δημάρχου Αμαρουσίου, του οποίου τα πεπραγμένα ζήσαμε το καλοκαίρι όταν το Μαρούσι έγινε μια… απέραντη πισίνα», ενώ «η υποψηφιότητα του αποτελεί προϊόν εσωκομματικού εκβιασμού στη ΝΔ», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η ίδια παρουσίασε συνοπτικά «προωθητικές δράσεις και έργα απτού αποτελέσματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής», επί δικής της θητείας, «τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και κοινωνικής απήχησης». Επίσης, ανέδειξε το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς της, σε συνδυασμό με τον στρατηγικό σχεδιασμό της για την επόμενη μέρα, καθώς και το διακύβευμα τόσο των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και των ευρωεκλογών.

ADVERTISING

Επίσης, η περιφερειάρχης εξέφρασε την οδύνη της για τις τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι, παρέθεσε την οπτική της για τη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και προέτρεψε το πολιτικό προσωπικό και όσους αρθρώνουν πολιτικό λόγο, να αποφεύγουν την καπήλευση του πένθους όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Αναφερόμενη στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών τόνισε: «Η ακροδεξιά κρύβεται πλέον μέσα σε κυβερνητικά σχήματα, και ο κ. Μητσοτάκης, για παράδειγμα, δεν είναι νεόφερτος στην πολιτική, καλεί τους συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν την κάλπη των ευρωεκλογών ως… δωρεάν exit poll ενόψει εθνικών εκλογών… Την ώρα που οι ομογάλακτοι του στην Ευρώπη, άφησαν την πατρίδα μας αβοήθητη να διαχειριστεί την ιστορική πρόκληση του μεταναστευτικού». Η Ρ. Δούρου έκανε λόγο για αλλαγή που έχει επέλθει στο αξιακό, δημοκρατικό ευρωπαϊκό σύστημα από την εποχή του Σουμάν και των άλλων μεγάλων ηγετών και κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους του Νότου που εισπράττουν αρνητικά μηνύματα από τις πολιτικές της ΕΕ, «να μην ψηφίσουν με τρόπο που να τροφοδοτεί την ακροδεξιά και τον λαϊκισμό».

Για τις βουλευτικές εκλογές, είπε πως πρέπει να εξαντληθεί η θητεία της κυβέρνησης και προσέθεσε: «Αφενός επειδή υπάρχει μπροστά μας μεγάλο και σημαντικό νομοθετικό έργο, που θα επουλώσει πληγές για όσα πέρασαν οι πολίτες στα χρόνια των Μνημονίων, και αφετέρου για συμβολικούς λόγους, ώστε να αφήσουμε πίσω μας λογικές του παρελθόντος, όταν οι κυβερνήσεις αναζητούσαν προσχήματα με δήθεν εθνικούς λόγους, για να μην εξαντλήσουν τη θητεία τους». Εξέφρασε τη λύπη της για την «αδιαφοροποίητη από τη Νέα Δημοκρατία» στάση του ΚΙΝΑΛ, όπως σημείωσε, στην προσπάθεια του «να βρει ιστορική δικαίωση για τη στήριξη των Μνημονίων, της λιτότητας και της κυβέρνησης Σαμαρά».

Στη συνέχεια είπε ότι «ο αυτοκινητιστής που άφησε αβοήθητη τη γυναίκα η οποία ξεψυχούσε, δεν ήθελε να λερώσει τα πατάκια του οχήματός του με αίμα, από το προφίλ του στα social media ωστόσο προκύπτει ότι, συμμετείχε στα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας».

Υπογράμμισε ότι ουδέποτε φοβήθηκε να παραιτηθεί θυμίζοντας ότι παραιτήθηκε από βουλευτής όταν έθεσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια. Σε ερώτηση αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο παραίτησης «όχι ως έχουσα ευθύνη, ως μια προσπάθεια να εκτονωθεί το πολιτικό κλίμα» στην περίπτωση της Μάνδρας, παρέπεμψε στα δυο πορίσματα ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων. «Όχι μόνο δεν λένε ότι θα έπρεπε να διωχθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής, αλλά ότι δικαιούνται επιβράβευση για τους ρυθμούς με τους οποίους προχώρησαν οι διαδικασίες» ανέφερε.

Δήλωσε σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της διότι «οι αιρετοί πρέπει να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους συμπολίτες μας, χωρίς να υπάρχουν σκιές» και σημείωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι η σχεδόν αστραπιαία κινητοποίηση, σε σχέση με άλλες υποθέσεις του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα εκείνη του κ. Παπαντωνίου, δεν έχει να κάνει ούτε με την πολιτική καταγωγή μου ούτε με το ότι έχουν ενσωματώσει εσφαλμένες ενδείξεις. Υπήρξε στοχοποίησή μου, αλλά από τους πολιτικούς αντιπάλους μου, δεν την μπερδεύω με τους δικαστικούς».

Διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη μελετών για το έργο από την προηγούμενη διοίκηση τονίζοντας: «Το 2014 δεν υπήρχε τίποτα παρά μονάχα περιβαλλοντική μελέτη. Χάρη στη δική μας διοίκηση προχώρησε μελέτη για την απελπιστική κατάσταση στη Μάνδρα, για την οποία προφανώς δεν είχαν ακούσει ποτέ τίποτα οι προηγούμενοι. Βρήκαμε πιστωμένα 60 εκατομμύρια ευρώ για 57 αντιπλημμυρικά έργα, και η δική μας διοίκηση υλοποιεί 168 αντιπλημμυρικά έργα, με 514 εκατομμύρια ευρώ. Άνθρωποι που βρέθηκαν σε θέσεις διοίκησης και εξουσίας, και επί χρόνια δεν έκαναν τίποτα, ψεύδονται με ευκολία στο ηθικό κομμάτι, και καπηλεύονται τον θάνατο τόσων ζωών».

Τα ζητήματα κλιματικής αλλαγής και ακραίων καιρικών φαινομένων είναι ζητήματα εθνικής ασφαλείας, επισήμανε προσθέτοντας ότι περιμένει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αποφεύγονται αλληλοεπικαλύψεις, ενώ επανέλαβε πως «τόσο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιών όσο και στη διαδικασία διάσωσης - διαφυγής των πολιτών, η Αυτοδιοίκηση δεν συμμετέχει».

Καταληκτικά η κ. Δούρου είπε: «Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν πλήρως το τεράστιο έργο το οποίο κάναμε αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής. Από τη στήριξη στα δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία και τις κοινωνικές δομές, μέχρι τη μεγάλη αναμόρφωση στο Πεδίο του Άρεως, το οποίο δεν είναι πλέον κέντρο εμπορίας εξαρτησιογόνων ουσιών, την υδροδότηση της Αίγινας, τα εργοτάξια υποδομών και στήριξης της τοπικής οικονομίας σε όλο το λεκανοπέδιο, τη συνεπή μάχη κατά της διαφθοράς…».

SHARE:

24Media Network