Δουζίνας: Με την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης στο ΚΙΝΑΛ

Δουζίνας: Με την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης στο ΚΙΝΑΛ
Ο Κώστας Δουζίνας στο βήμα της βουλής Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι μετά τις εκλογές μπορεί να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να προκύψει η ανάγκη μιας κυβέρνησης Αριστεράς και Κέντρου.

«Οι συγκλίσεις και οι πολιτικές μετατοπίσεις έχουν στοιχεία και από πάνω (από την ηγεσία) και από τα κάτω (από την κοινωνία)» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας.

«Η σύγκλιση αυτή είναι μια φυσική απόληξη μετά το τραύμα των μνημονίων το οποίο βαίνει προς το τέλος του» συνέχισε και είπε ότι το κενό της πολιτικής εκπροσώπησης που προκύπτει από τη μετατόπιση των κοινωνικών στρωμάτων είναι αυτό που δημιουργεί την πόλωση.

Για το ΚΙΝΑΛ: «Τη Δευτέρα στις 12 μία επιτροπή από στελέχη της κεντροαριστεράς θα κάνει μια εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει τη δήλωση που έχει ετοιμαστεί με σημαντικές υπογραφές από τον χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυτή η κίνηση από τα κάτω».

Ο κ. Δουζίνας χαρακτήρισε «τοξικό» τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στην πασοκοποίηση, στο ότι ένα κόμμα από μεγάλο γίνεται μικρό. Ωστόσο δεν αρνήθηκε τη σκληρή κριτική προς το ΠΑΣΟΚ που έκανε στο παρελθόν ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για «εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ» και αμυντική πολιτική που δεν τους κάνει και καλό. Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές μπορεί να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να προκύψει η ανάγκη μιας κυβέρνησης Αριστεράς και Κέντρου. «Με την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης στο ΚΙΝΑΛ άλλα και δυσκολία στο να γίνει μια προοδευτική συμμαχία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις ευρωεκλογές: «Θα βγουν μηνύματα από τις ευρωεκλογές. Η ιστορία μας δείχνει ότι έχουμε μικρό ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές και ότι υπάρχει η χαλαρή ύψος που ευνοεί τα μικρότερα κόμματα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη καθώς και ότι το ΕΛΚ επειδή πιέζεται από αυτό το δεδομένο πηγαίνει προς τα άκρα δεξιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα