Εδεσσαϊκός εναντίον Τσίπρα-Μητσοτάκη για Θωμά Μάτσιο: Διασύρατε μια ομάδα-πρότυπο

Φωτογραφία αρχείου

"Περιμένουμε όπως αποκαταστήσετε, όσο αυτό πλέον είναι εφικτό, το κύρος του ενεργού συλλόγου μας αλλά και του προ εικοσαετίας διατελέσαντος αντιπροέδρου του" αναφέρει μεταξύ άλλων η διοίκηση της ομάδας μετά τη "μάχη" στη Βουλή όπου μνημονεύτηκε ο Θωμάς Μάτσιος.

Ο Θωµάς ή Μάκης Μάτσιος είναι πρώην αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εδεσσαϊκού και έχει συνδεθεί στη συνείδηση των περισσοτέρων μας ως ο άνθρωπος "με τα σαρδάμ" και τις ακατάληπτες δηλώσεις του προ εικοσαετίας ενώπιον της κάμερας και μετά από αναβολή αγώνα του συλλόγου.

Στις 14 Νοεμβρίου και στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν μια έντονη σύγκρουση, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης επανήλθε ο επιχειρηματίας από την Έδεσσα και πρώην παράγοντας της ομάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε "αλλοπρόσαλλη" τη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αποκαλώντας τον "πρόεδρο Εδεσσαϊκού" με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του θυμίζει πως ο Μάτσιος ήταν αντιπρόεδρος.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Μάτσιος

Η δευτερολογία Τσίπρα


 

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την οργή της διοίκησης της ομάδας η οποία ζητά αποκατάσταση του ονόματός της. Όπως αναφέρει η διοίκηση του Εδεσσαϊκού μεταξύ άλλων "ο ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ, πέρα από αθλητικός σύλλογος με ένδοξη ιστορία πολλών δεκαετιών, στην οποία έχει αναδείξει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ακόμα περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους, είναι ένας κοινωνικός φορέας, που μετά τον Δήμο Έδεσσας ως οργανισμός, έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή στην καθημερινότητα των ανθρώπων του Δήμου μας". Τονίζεται κοινώς και το κοινωνικό έργου του συλλόγου που εκφράζεται και μέσα από το μηνιαίο περιοδικό "ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΟΣ".

Εδεσσαϊκός εναντίον Τσίπρα-Μητσοτάκη για Θωμά Μάτσιο: Διασύρατε μια ομάδα-πρότυπο

"Επειδή όπως καταλαβαίνετε, η προσβλητική αυτή αναφορά σας στον σύλλογό μας και σε ένα από τα πολλά διατελέσαντα μέλη του, προσέβαλε όχι μόνο εμάς, αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, περιμένουμε όπως αποκαταστήσετε, όσο αυτό πλέον είναι εφικτό, το κύρος του ΕΝΕΡΓΟΥ συλλόγου μας αλλά και του προ εικοσαετίας διατελέσαντος αντιπροέδρου του, υπαρκτού έως και σήμερα φορολογικά ενήμερου Έλληνα επιχειρηματία και πολύ καλού μας συμπολίτη", καταλήγει η ανακοίνωση της ομάδας.

Εδεσσαϊκός εναντίον Τσίπρα-Μητσοτάκη για Θωμά Μάτσιο: Διασύρατε μια ομάδα-πρότυπο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

"ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, αξιότιμε κε Πρόεδρε της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την συζήτησή σας στην Βουλή των Ελλήνων, για την συνταγματική αναθεώρηση. Πιο συγκεκριμένα, στην δευτερολογία σας και όταν η συζήτηση έφτασε στην διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή του πρώτου τη τάξει Έλληνα πολίτη, έγινε αναφορά στον σύλλογό μας, με τρόπο όμως άκρως απαξιωτικό και προσβλητικό. Ως απλοί πολίτες και ως Έλληνες φορολογούμενοι δεν σας κρύβουμε ότι τα συναισθήματα που μας γεννήθηκαν, είναι εντελώς αρνητικά. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως στη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, εντός του Ναού της Δημοκρατίας, χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους ευφυολογήματα. Επειδή όμως αυτό προφανώς είναι υποκειμενικό για κάποιους, θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στο αντικειμενικό και ουσιαστικό για τον σύλλογό μας.

Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας συζητάει με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στον Πρόεδρο της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε προφανώς το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού. Αρκετοί συνάνθρωποι μας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και την Μεσσηνία παρακολούθησαν ζωντανά τη συζήτηση αυτή. Και ξαφνικά νιώθουν αδιάβαστοι και ανενημέρωτοι. «…η θέση και η στάση δεν αρμόζει σε πρόεδρο αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε πρώην πρόεδρο του Εδεσσαϊκού…» λέει ο Πρωθυπουργός, και αντί να τον επιπλήξει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διασύρει έναν Έλληνα πολίτη και έναν ελληνικό σύλλογο, τον διορθώνει λέγοντάς πως δεν ήταν πρόεδρος αλλά αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού… Και ξαφνικά όλοι ψάχνονται να δουν τι το τόσο σημαντικό είπε ο πρώην παράγοντας του Εδεσσαϊκού, για το οποίο γίνεται αναφορά στην Βουλή. Δεν έγινε παραλληλισμός με κάτι ευρέως και παγκόσμια γνωστό όπως η προσελήνωση του 1969 ή η πτώση των δίδυμων πύργων του 2001 για να το γνωρίζουν. Ούτε ήταν τόσο αργόσχολοι στη ζωή τους, ώστε να περνάνε την ώρα τους χαβαλεδιάζοντας στο internet. Τώρα όμως πρέπει να μάθουν. Οφείλουν να μάθουν για να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη επί του τόσο σημαντικού θέματος. Και τι έμαθαν τελικά? Όταν μια στάση και μια θέση δεν είναι σοβαρή, είναι …. Εδεσσαϊκός. Γιατί το πρόεδρος και το αντιπρόεδρος για τον απλό κόσμο στο πέρασμα του χρόνου θα χαθεί. 

Η αναφορά σας στο σύλλογό μας ήταν γενική, χωρίς να εξειδικεύει τον χρόνο και τον τόπο της δήλωσης, καθώς και να ονομάζει τον πρώην παράγοντα του συλλόγου μας και ως εκ τούτου είχε ως αποτέλεσμα την σπίλωση όλων των ανθρώπων που διαχρονικά συμμετείχαν ενεργά στη διοίκηση αλλά και όλων των μελών του συλλόγου μας.

Κύριοι, ο ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ, πέρα από αθλητικός σύλλογος με ένδοξη ιστορία πολλών δεκαετιών, στην οποία έχει αναδείξει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ακόμα περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους, είναι ένας κοινωνικός φορέας, που μετά τον Δήμο Έδεσσας ως οργανισμός, έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή στην καθημερινότητα των ανθρώπων του Δήμου μας. Έχει προσφέρει μεγάλες χαρές και στιγμές υπερηφάνειας στους φιλάθλους του, που τυγχάνει να είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας. Εκτός από την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, έχει να επιδείξει και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα. Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε τα τεύχη του μηνιαίου περιοδικού «ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΟΣ», που εκδίδει ο σύλλογος μας. Τολμούμε να πούμε ότι ο Εδεσσαϊκός είναι η ψυχή των Εδεσσαίων. Μετά τους καταρράκτες αποτελεί το δεύτερο σύμβολο της πόλης. Από  ιδρύσεως του συλλόγου, όλα ανεξαρτήτως τα μέλη των διοικητικών του συμβουλίων, ήταν άνθρωποι με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς. Δεν εκπαιδεύτηκαν από μικρά παιδιά, στο πως να «στέκονται καλά» μπροστά στην κάμερα και να πληρώνονται γι αυτό αδρά.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε, η προσβλητική αυτή αναφορά σας στον σύλλογό μας και σε ένα από τα πολλά διατελέσαντα μέλη του, προσέβαλε όχι μόνο εμάς, αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, περιμένουμε όπως αποκαταστήσετε, όσο αυτό πλέον είναι εφικτό, το κύρος του ΕΝΕΡΓΟΥ συλλόγου μας αλλά και του προ εικοσαετίας διατελέσαντος αντιπροέδρου του, υπαρκτού έως και σήμερα φορολογικά ενήμερου Έλληνα επιχειρηματία και πολύ καλού μας συμπολίτη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θωμάς Μάτσιος: Ποιος είναι τελικά ο "αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού" και τι δουλειά κάνει

Ο... Εδεσσαϊκός στη διαμάχη Τσίπρα- Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network