ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών για Ανατολική Μεσόγειο, Λευκορωσία και Λίβανο

ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών για Ανατολική Μεσόγειο, Λευκορωσία και Λίβανο
Εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων Eurokinissi

Τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Λευκορωσίας και του Λιβάνου θα συζητηθούν στο Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιόζεπ Μπορέλ ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, για να συζητηθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, των εκλογών της Λευκορωσίας και οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο.

Το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την είδηση της έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου είχε αποκαλύψει νωρίτερα με συνέντευξή της σε σουηδικό ραδιόφωνο η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε.

Σύμφωνα με το Reuters, η Λίντε, το πρωί της Τετάρτης είχε δηλώσει πως έχει κληθεί σε έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου μετά τις παραβατικές κινήσεις της Τουρκίας, με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο στη Βιέννη, όπου θα συζητήσουν το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με τους ευρωπαίους ομολόγους του, από την αυστριακή πρωτεύουσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα