Η Ελλάδα ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Η Ελλάδα ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Συνεχίζονται οι ενέργειες της Ελλάδας στο διπλωματικό πεδίο, μετά την είσοδο του Oruc Reis, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη Μητσοτάκη-Δένδια.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις της Τουρκίας. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε χάραξη εθνικής στρατηγικής και με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε αρραγές μέτωπο απέναντι στην Τουρκία.

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρέσβη των ΗΠΑ G. Pyatt Eurokinissi

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα