Εισηγήσεις στο Μητσοτάκη να δώσει το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Εισηγήσεις στο Μητσοτάκη να δώσει το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Οι δημοσκοπήσεις και τα συλλαλητήρια κατά της σύνθετης ονομασίας οδηγός της ΝΔ. Η αμηχανία από τα βίντεο του Μαξίμου και η προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εισηγήσεις να δώσει το παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολλά από τα γαλάζια στελέχη που είναι υπέρμαχοι της σκληρής και αδιάλλακτης γραμμής θα ήθελαν να δουν τον πρόεδρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή, ωστόσο θεωρείται μάλλον απίθανο να κάνει μια τέτοια κίνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο μεγάλη μερίδα βουλευτών της ΝΔ θα παραστούν.

Μάλιστα στη ΝΔ εμφανίζονται δικαιωμένοι για τη γραμμή που ακολουθούν στο Σκοπιανό και ερμηνεύουν ως υποστηρικτικά της στάσης που κρατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ευρήματα δύο χτεσινών δημοσκοπήσεων, σημειώνοντας ότι «επιβεβαιώνεται η πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ του πλειοψηφούντος ρεύματος  των πολιτών -που κατά 76% απορρίπτουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία»- και της κυβερνητικής πολιτικής» με βάση τη δημοσκόπηση της Ιnterview, η οποία πραγματοποιήθηκε στους νομούς της Μακεδονίας πριν από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα επικαλούνται τη δημοσκόπηση της Pulse τονίζοντας ότι «6 στους 10 πολίτες (59%) διαφωνούν ριζικά, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι μισοί σχεδόν (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» με τη χρήση του όρου Μακεδονία, ενώ συνολικά η αποτίμηση που κάνουν στο Μοσχάτο είναι ότι «η ελληνική κοινή γνώμη αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση για την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι «η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας» επαναλαμβάνοντας ότι «η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη» αποφεύγοντας να μιλήσει για σύνθετη ονομασία, αντίθετα έκανε λόγο για ονομασία «αποδεκτή από τους Έλληνες».

Πάντως το θέμα στο Μοσχάτο υπάρχει εκνευρισμός και αμηχανία από τον καθημερινό βομβαρδισμό της κυβέρνησης με βίντεο από παλιότερες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που καταδεικνύουν την μεταστροφή στη θέση της ΝΔ σε σχέση με το 2008, εκθέτουν στελέχη του κόμματος ή βγάζουν στην επιφάνεια σοβαρές αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι το Μοσχάτο δεν απάντησε το ίδιο αλλά ζήτησε μια δήλωση προσωπική από τον Άδωνι Γεωργιάδη για το βίντεο που τον δείχνει ως βουλευτή του ΛΑΟΣ να καταφέρεται κατά του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη για «ξεπούλημα της Μακεδονίας» στο Βουκουρέστι το 2008. Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης δικαιολογήθηκε αργότερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι τότε είχε εκφραστεί έτσι στο πλαίσιο της γραμμής του ΛΑΟΣ.

Σε κάθε περίπτωση τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει την καθημερινή πολιτική ατζέντα που περιστρέφεται γύρω από το Σκοπιανό. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ στη βουλή επανέφερε το ζήτημα της ακυρωθείσας συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία καταγγέλλοντας κυβερνητική συγκάλυψη για τις ευθύνες Καμμένου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών επαναφέροντας θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας και δεσμεύτηκε για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο σε ότι αφορά το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα