ΕΛΑΣ: Το μπαράζ εκτελέσεων φέρνει αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου

ΕΛΑΣ: Το μπαράζ εκτελέσεων φέρνει αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου
Αστυνομικοί έξω από την καφετέρια όπου δολοφονήθηκε 32χρονος στις 30/5 Eurokinissi

Για αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά το κύμα δολοφονιών των τελευταίων μηνών

Σε… κατόπιν εορτής αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ, με στόχο την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, μετά τις συνεχιζόμενες μαφιόζικου τύπου εκτελέσεις στην χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες, αποφασίστηκε η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ενισχύεται η αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο δολοφονικές επιθέσεις, στα Σεπόλια και την Βάρη, με ισάριθμους νεκρούς. Πρόκειται για τις τελευταίες δολοφονίες από τις πέντε που έλαβαν χώρα μέσα σε΄μόλις 52 ημέρες. Είχαν προηγηθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η εκτέλεση του επιχειρηματία στην Ζάκυνθο αλλά και η εκτέλεση στη Μεταμόρφωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα