Ελεύθερο το ωράριο στα φαρμακεία με απλή δήλωση

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων με μία απλή δήλωση, θα επιτρέπει η τροπολογία που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ. Διαβάστε αναλυτικά

Με την υπερψήφιση 23 άρθρων και τριών τροπολογιών, αναβολή ψήφισης 11 άρθρων την ερχόμενη Τρίτη. εκ των οποίων τα 10, προκειμένου να εκτεθούν ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, και την υιοθέτηση τριών τροπολογιών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με διαδικασία επείγοντος νομοθετήματος, η κυβέρνηση τροποποίησε επανειλημμένα το σώμα του νομοσχεδίου, προσθέτοντας ρυθμίσεις ακόμη και σήμερα, προκαλώντας γενικότερη δυσφορία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πραγματοποίησε έκκληση στον πατριωτισμό των βουλευτών, ζητώντας τουλάχιστον από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να υπερψηφίσουν τα άρθρα, σε μια προσπάθεια προβολής εικόνας εθνικής συνεννόησης και αποφασιστικότητας να απαλειφθούν νομοθετικά υπολείμματα, που δίνουν στους δανειστές της χώρας την αίσθηση στασιμότητας και αβουλίας.

Ως τέτοια νοούνταν τα εμπόδια στην άμεση πρόσβαση στην αγορά οδικών μεταφορών και στην συγκρότηση παραρτημάτων δικηγορικών εταιρειών ανά την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς -με προχθεσινή ωστόσο ρύθμιση ήρθησαν και οι "στενώς ερμηνευτές" διατάξεις του ν. 3919/2011, που αναγνώριζαν την δυνατότητα θέσπισης κωλυμάτων στην απρόσκοπτη πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων.

Σήμερα, με προσθήκη στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου, θεσπίστηκε με μορφή νομοτεχνικής προσθήκης, η απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία, χωρίς άλλη υποχρέωση εκ μέρους των ενδιαφερομένων, πλην της ενημέρωσης των οικείων φαρμακευτικών συλλόγων του αρμοδίου περιφερειάρχη.

Με την ίδια προσθήκη δίνεται η δυνατότητα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αφαιρεί το βιβλιάριο συνταγογράφησης και από γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον προβαίνουν σε υπερσυνταγογραφήσεις ή τεχνητή ζήτηση φαρμάκων.

Η εισαγωγή της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων, προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των κομμάτων της Αριστεράς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η υπερψήφιση του εδαφίου την Τρίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λήξη κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς

SHARE:

24Media Network