Ελεύθερος ο Παπαγεωργόπουλος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ MOTIONTEAM

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται κατά την απολογία του

Μετά την απολογία του ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

"Έκανα ό,τι μπορούσα ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να βρει τους πραγματικούς ενόχους όσο γίνεται πιο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να μειώσει το τεράστιο έργο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου", ανέφερε μετά το πέρας της διαδικασίας.

Απολογούμενος, αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι επί της δικής του διοίκησης αποκαλύφθηκε η υπόθεση και πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.

Ο τέως δήμαρχος, σύμφωνα με το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, υποδεικνύει ως "πρωταγωνιστή" της υπεξαίρεσης τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της απλή συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς επίσης της παράβασης καθήκοντος.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας.

Ο Μιχάλης Λεμούσιας, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι, αλλά λόγω των 3ωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν αυτή την  εβδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, η απολογία του αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις πρώην δήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης και Απ. Τσουρέκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατηγορούμενος ο Παπαγεωργόπουλος

SHARE:

24Media Network