Ελλάδα 2021: Συνάντηση Βαρουφάκη-Αγγελοπούλου - Τις δικές του προτάσεις καταθέτει το ΜέΡα 25

Συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη - Γιάννας Αγγελοπούλου
Συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη - Γιάννας Αγγελοπούλου EUROKINISSI

Τις δικές του προτάσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θα καταθέσει το ΜέΡΑ25, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη - Γιάννας Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο των επαφών της με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Το ΜέΡΑ 25 «μετά από σοβαρή, καλόπιστη, μελέτη των προτάσεων τής υπό την κ. Αγγελοπούλου επιτροπής, δεσμεύεται να καταθέσει τις δικές του προτάσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, μετά την σημερινή συνάντηση της προέδρου της Επιτροπής διοργάνωσης της επετείου της Επανάστασης του 1821 με τον γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι προτάσεις αυτές, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, «δεν μπορούν να μη λάβουν υπόψη ότι, δυστυχώς, η διακοσιοστή επέτειος της μεγάλης εξέγερσης που συγκλόνισε την Ευρώπη, βρίσκει την πατρίδα μας σε ένα νέο ιδιότυπο καθεστώς Χρεοδουλοπαροικίας εντός μιας Ευρώπης που αποδομείται όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν».

Κατά τη συνάντηση, η κ. Αγγελοπούλου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εξέθεσε «τις σκέψεις της και τον προβληματισμό της για τον βέλτιστο τρόπο με τον οποίο, 200 χρόνια από την απαρχή του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα μπορέσουμε, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, να αναστοχαστούμε τους αγώνες, τις επιτυχίες, τις ήττες και, γενικότερα, το παρελθόν και μέλλον του ελληνισμού».

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, ευχαρίστησε τη Γιάννα Αγγελοπούλου, «εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εναντίωσή της σε "ενιαίο αφήγημα" τόσο για την Επανάσταση του 1821 όσο και την Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις σκέψεις της στα μέλη, την Πολιτική Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος».

Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 σχετικά με την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 τονίζεται ακόμη ότι: «Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι η Επανάσταση του 1821 πρέπει να εορταστεί όπως της αξίζει: Ως κορυφαία στιγμή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, του οποίου το κίνημα του Φιλελληνισμού αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος έτσι όπως συγκρούστηκε με το φάσμα του ευρωπαϊκού αυταρχισμού (π.χ. Ιερά Συμμαχία). Για να επιτευχθεί όμως αυτό, με σεβασμό στην Ιστορία και στην έννοια της Εθνικής Ανεξαρτησίας, ο εορτασμός του 2021 δεν επιτρέπεται να κλείσει τα μάτια στην ανάγκη νέων λαϊκών αγώνων για την απελευθέρωση από σύγχρονες μορφές υποδούλωσης και εθνικής αναξιοπρέπειας».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Γιάννα φτιάχνει ψηφιακή πλατφόρμα εσωτερικού διαλόγου και παίρνει ΑΦΜ

Ελλάδα 2021: Καρέ-καρέ η εκδήλωση στη Βουλή

Αγγελοπούλου για "Ελλάδα 2021": Στόχος το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς δημόσιους πόρους

Ελλάδα 2021: Αυτά είναι τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στην Επιτροπή

SHARE:

24Media Network