Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει Αμερικανίδα

Η Έλενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και οικονομολόγος παρουσίασε την Πέμπτη 14 Απριλίου την «Ευημερία δίχως Όρια», την ελληνική έκδοση του bestseller «Prosperity Unbound», στο ξενοδοχείο Hilton. Στην εκδήλωση της Πέμπτης μίλησαν ο κ. Willem Buiter, καθηγητής του London School of Economics and Political Science, ο κ. Βασίλης Ράπανος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Όθωνας, πλήθος βουλευτών και προσωπικοτήτων όλων των πολιτικών χώρων, ακαδημαϊκοί και ξένοι Πρέσβεις. (EUROKINISSI // ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
Η Έλενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και οικονομολόγος παρουσίασε την Πέμπτη 14 Απριλίου την «Ευημερία δίχως Όρια», την ελληνική έκδοση του bestseller «Prosperity Unbound», στο ξενοδοχείο Hilton. Στην εκδήλωση της Πέμπτης μίλησαν ο κ. Willem Buiter, καθηγητής του London School of Economics and Political Science, ο κ. Βασίλης Ράπανος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Όθωνας, πλήθος βουλευτών και προσωπικοτήτων όλων των πολιτικών χώρων, ακαδημαϊκοί και ξένοι Πρέσβεις. (EUROKINISSI // ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) EUROKINISSI

"Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα" δήλωσε η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη μιλώντας στον Guardian. Η αμερικανική προφορά της και η πρόταση για λιγότερη Ελλάδα στην οικονομία

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, Έλενα Παναρίτη στον Guardian σχετικά με την εθνικότητά της.

Σε άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα σε πανικό καθώς αντιμετωπίζει τεράστιες αλλαγές", φιλοξενούνται δηλώσεις της κας Παναρίτη, η οποία μοιάζει να ντρέπεται για την καταγωγή της.

Ο αρθρογράφος την χαρακτηρίζει "ανερχόμενο αστέρι" της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ γίνεται αναφορά στις σπουδές και την καριέρα της.

Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει Αμερικανίδα

"Για Ελληνίδα πολιτικός, μιας κυβέρνησης που έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα στην ιστορία της χώρας, δεν μοιάζει τόσο Ελληνίδα" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι έχει πολλούς υπολογιστές της Apple στο γραφείο της εκείνη απαντά: "Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είμαι Ελληνίδα. Είμαι Αμερικανίδα".

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η βουλευτής έχει αμερικανική προφορά και διανθίζει τον λόγο της με εκφράσεις όπως "darn" (κατάρα) και "have a nice day".

Τέλος σε ερώτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική οικονομία, η κα Παναρίτη κάνει λόγο για ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων και προσθέτει ότι με "άλλα λόγια θα πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα λιγότερο ελληνική"...

Η κα Παναρίτη, διεθνώς αναγνωρισμένη οικονομολόγος και συγγραφέας, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 2009.

SHARE: