Ελληνική στήριξη στην Κύπρο για το Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Ελληνική στήριξη στην Κύπρο για το Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον κύπριο ομόλογό του TWITTER / NIKOS DENDIAS

Τη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο μετέφερε ο Νίκος Δένδιας ως προς την υποψηφιότητά της για επανεκλογή στην Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της χθεσινής (31/03) διμερούς συνάντησής του με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, στη Λευκωσία, ενημέρωσε τον ομόλογό του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, από πλευράς Ελλάδας, της υποψηφιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή στην Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), για την περίοδο 2024 – 25.

Επισημαίνεται ότι οι εκλογές για την Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του ΙΜΟ θα πραγματοποιηθούν κατά την 33η Συνέλευση του ΙΜΟ (27 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2023).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η εν λόγω απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται, μεταξύ άλλων, στο εξαιρετικό επίπεδο ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως η Αθήνα έχει ανακοινώσει πως θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ύστερα και από τη συνάντηση των Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα