Εμπλοκή με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στην Επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών

Εμπλοκή με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στην Επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, του προτεινομένου από τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Παντελή Κυπριανού Eurokinissi

Θετική γνώμη για τον διορισμό του Π. Κυπριανού ως προέδρου της ΑΔΙΠ εξέφρασαν οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν «Όχι» ή «Παρών» - Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι για την έκφραση γνώμης καταμετρώνται οι θετικές κι οι αρνητικές γνώμες.

Εμπλοκή με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία παρουσιάστηκε και στην Επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών κατά την έκφραση γνώμης για τον διορισμό του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Θετική γνώμη για τον διορισμό του Παντελή Κυπριανού στην θέση του προέδρου της ΑΔΙΠ εξέφρασαν οι 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 11 μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν αρνητική γνώμη ή ψήφισαν παρών. Οι πέντε βουλευτές της ΝΔ κι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ψήφισαν κατά, ενώ οι βουλευτές όλων των υπόλοιπων κομμάτων ψήφισαν παρών.

Τα μέλη της ΝΔ αντέδρασαν έντονα τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού η πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έλαβε μόνο 10 ψήφους σε σύνολο 21 βουλευτών. Η βουλευτίνα της ΝΔ Νίκης Κεραμέως χαρακτήρισε μάλιστα «έκθετο» τον Κ. Γαβρόγλου. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής που ορίζει ότι για την έκφραση γνώμης καταμετρώνται οι θετικές κι οι αρνητικές γνώμες σημειώνοντας ότι όλα τα άλλα είναι «ηθικοπολιτικές ερμηνείες κι απόψεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα