Εμβολιασμοί: Το “Κοινοβουλευτικό Τόξο” στόχευσε τον Βελόπουλο

Εμβολιασμοί: Το “Κοινοβουλευτικό Τόξο” στόχευσε τον Βελόπουλο
Αντιεμβολιαστικές κορώνες με χρήση της λέξης "θάνατος" και "πειραματόζωο" από τον Κυριάκο Βελόπουλο, στην Βουλή.

Διακομματική καταδίκη για την προσπάθεια της Ελληνικής Λύσης να "ψαρέψει" ψήφους φοβίας, με αντι-εμβολιαστική ρητορική

Αφορμή να μπουν ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές για το θέμα των εμβολίων για τον Covid 19 στο πολιτικό σκηνικό αποτέλεσε η παραληρηματική ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου χθες στην Βουλή. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων – παρά τις πολιτικές διαφορές τους- διακήρυξαν την στήριξη τους στον μαζικό εμβολιασμό, ενώ καταδικάστηκε η προσπάθεια εκμετάλλευσης της αγωνίας των πολιτών από την Ελληνική Λύση.

Στήριξη στους εμβολιασμούς από Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ, ΚΚΕ, Μέρα 25 καταγράφθηκε στην Βουλή. Αποδοκιμάστηκε η αντι-εμβολιαστική ρητορική του Βελόπουλου

 

Το παραλήρημα Βελόπουλου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος με την παρέμβαση που έκανε στην Βουλή «έμπλεξε» τον τρομολαγνικό αντι-εμβολιαστικό λόγο με την ξενοφοβική ρητορική. Όπως είπε «περιμένει από εμένα ο Πρωθυπουργός να πάω μαζί του να εμβολιαστώ, να παροτρύνω και άλλον κόσμο, ενώ είμαι επιφυλακτικός για τυχόν παρενέργειες, και να αναλάβω εγώ το κόστος της επιλογής, να προτρέψω κόσμο προς τον θάνατο. Δεν θα το κάνω ποτέ μου! Τον δικό μου πατέρα εγώ πειραματόζωο δεν θα τον κάνω ποτέ». Μάλιστα πρόσθεσε πως «αν λέω την αλήθεια, προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι, μπολιασμένος με τον κάθε Χασάν». Μάλιστα παρουσίασε σαν συνομωσία τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφού μιλώντας για τους λοιμωξιολόγους είπε πως «όλοι αυτοί έμμεσα ή άμεσα ρουφάνε από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ευρωπαϊκά κονδύλια χρήματα και τους βγάζετε στα κανάλια για να μας πείσουν πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα του κορωνοϊού και να μας κλείσουν στα σπίτια».

Άμεση αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

Η τοποθέτηση Βελόπουλο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που έκανε πολιτική δήλωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας εν όψει των εμβολιασμών, όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της, αλλά έχει μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας και να συντείνουμε ώστε να περιμένουμε πραγματικά ό,τι φέρουν οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορωνοϊού».

Θετικά έσπευσε να εκφραστεί στην πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπουγάς. Αναφερόμενος στην Ελληνική Λύση τόνισε πως «ο κ. Βελόπουλος με τη σημερινή του ομιλία, κατά τρόπο επικίνδυνο επιχείρησε και διεκδίκησε για τον εαυτό του την ηγεσία της αντιεμβολιαστικής εκστρατείας». Τόνισε πως «χαίρομαι ιδιαίτερα για την αναφορά που έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης». Επίσης είπε ότι «ήρθε η ώρα ξανά η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις αλλά κυρίως με τους πολίτες να χτίσουμε το τείχος της ευθύνης και της λογικής απέναντι σε αυτούς που για πολιτική και με πολιτική ιδιοτέλεια αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Για εμάς μας η ανθρώπινη ζωή είναι αξία απόλυτη».

Τροπολογία για την ενημέρωση σχετικά με τους εμβολιασμούς έφερε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Ο Βασίλης Κικίλιας

Νέο γύρο παρεμβάσεων προκάλεσε η παρουσία στην Βουλή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια που κατέθεσε τροπολογία που διαμορφώνει το πλαίσιο των δράσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία αλλά και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα εμβόλια. Ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «όλη αυτή η προσπάθεια είναι φύσει αδύνατο να γίνει μόνο από την ελληνική Κυβέρνηση. Είναι φύσει αδύνατο να γίνει μόνο από τα συναρμόδια Υπουργεία. Είναι φύσει αδύνατο να γίνει μόνο από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια μπαίνουν τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό».

Την σαφή θέση του ΚΚΕ υπέρ του εμβολιασμού εξέφρασε ο βουλευτής του, Γιάννης Δελής Eurokinissi

Διακομματικό «ναι» στα εμβόλια

Εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε ότι «σε συνδυασμό με το σύστημα των αναγκαίων τεστ, ο εμβολιασμός θα έρθει να δώσει ελπίδα στη θέση της ανασφάλειας και του φόβου.». Επισήμανε μάλιστα ότι «δεν πρέπει να είναι μπροστά οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές ή οποιοιδήποτε άλλοι, αλλά οι επιστήμονες. Το όλο σύστημα θα έχει μπροστά τους επιστήμονες. Η εμπιστοσύνη σε σχέση με το εμβόλιο μπορεί να κατακτηθεί μόνο μέσα από την επιστημονική γνώση»

Την θέση του ΚΚΕ ανέπτυξε ο βουλευτής του Γιάννης Δελλής. Όπως τόνισε «αυτό που έχουμε να πούμε ως ΚΚΕ είναι ότι στηρίζουμε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19, κατά του κορωνοϊού, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να καλλιεργηθεί η θετική στάση απέναντι στον εμβολιασμό, με όλα, βέβαια, τα επιστημονικά εχέγγυα τα οποία απαιτούνται».

Πολιτική δήλωση εκ μέρους του Μέρα 25 έκανε η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα λέγοντας ότι «το ΜέΡΑ25 έχει πει ότι ο εμβολιασμός είναι ένα δημόσιο αγαθό, δεν είναι προσωπική απόφαση αν θα κάνει κάποιος το εμβόλιο, γιατί επηρεάζει τον περίγυρό του. Από εκεί και πέρα θεωρούμε πως δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός». Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε όλοι μας να διαφυλάξουμε την πτυχή του δημόσιου αγαθού που εμπεριέχει το εμβόλιο και να βοηθήσουμε με τη σειρά μας να ενισχυθεί η αξιοπιστία στα πρόσωπα των επιστημόνων».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα