Ένοχος ο Κασιδιάρης για συκοφαντική δυσφήμιση

Ένοχος ο Κασιδιάρης για συκοφαντική δυσφήμιση
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Eurokinissi

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο. Απαλλαγή αποφασίστηκε για το Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Ηλ. Σταύρου, επιστημονικού συνεργάτη του κόμματος στη Βουλή και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Αθώος κηρύχθηκε ο Νικ. Μιχαλολιάκος.

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας βρέθηκε η αντιδικία των στελεχών της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινησε το 2014 με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής για την ψυχική υγεία του Ηλ. Σταύρου, πρώην υποψήφιου βουλευτή. Ωστόσο, μόνο μία που αφορά σε επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο κουρέας στη Βουλή, κρίθηκε ικανή να καταδικάσει τον Ηλ. Κασιδιάρη, αφού οι υπόλοιπες αναρτήσεις η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετατράπηκε σε εξύβριση και έπαυσε τη ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Πάντως η υπερασπιστική γραμμή των δύο Χρυσαυγιτών πρώην βουλευτών περιορίστηκε στο ότι δεν ήταν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής, αν και ο Ηλ. Σταύρου καταθέτοντας ως πολιτικώς ενάγων υποστήριξε ότι για να ανέβει οποιοδήποτε άρθρο στην ιστοσελίδα έπαιρνε την έγκριση του Ηλ. Κασιδιάρη ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πλήρη γνώση και χάραζε τη γραμμή. Μάλιστα, ο Ηλ. Κασιδιάρης που ήταν παρών στο δικαστήριο, υποστήριξε κατά την απολογία του ότι δεν είχε καμία σχέση με τις αναρτήσεις και τη διαχείριση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο απάλλαξε τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία, με το σκεπτικό ότι το επίδικο διάστημα ο Νικ. Μιχαλολιάκος ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις αναρτήσεις.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την οριστική παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος και των δύο κατηγορούμενων, υποστηρίζοντας ότι όλα τα περιστατικά θα πρέπει να αποτιμηθούν ως εξύβριση και όχι ως συκοφαντική δυσφήμιση και άρα να παραγραφούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα