ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Με θεωρία δύο άκρων φλερτάρει η κυβέρνηση

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Με θεωρία δύο άκρων φλερτάρει η κυβέρνηση
INTIME

“Είτε κάποιος πετάει μόλοτωφ σε έναν άνθρωπο και τον καίει είτε έχει σουγιά και προσπαθεί να επιβάλλει φασιστικές ιδέες, είναι έγκλημα”, τόνισε ο Γ. Οικονόμου.

Τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης απέκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επικαλούμενος ότι η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση επί ΝΔ, αλλά κινήθηκε στη λογική της θεωρίας των δύο άκρων.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο για την κυβέρνηση ότι συμπεριφορές βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ορίζει η συντεταγμένη πολιτεία και το κράτος δικαίου. “Έτσι αντιλαμβανόμαστε την αντίδραση που πρέπει να έχει το κράτος σε εγκληματικές συμπεριφορές παντού, πολλώ δε μάλλον όταν αφορούν παιδιά και μαθητές”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι έγιναν στη Σταυρούπολη περισσότερες από 60 προσαγωγές, ότι η αστυνομία βρήκε όπλα και “απαράδεκτα πράγματα που δεν έχουν θέση σε σχολικές αίθουσες”, καθώς και ότι διενεργείται έρευνα από την εισαγγελία. “Δεν ξέρω αν αυτή η αντίδραση της πολιτείας εκλαμβάνεται ως ανοχή. Για μας είναι ξεκάθαρο: Καμία ανοχή με λόγια ή έργα σε εγκληματικές συμπεριφορές. Δε δίνουμε δικαίωμα σε οποιονδήποτε να δηλητηριάζει τα μυαλά νέων παιδιών. Καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος”, δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι συμπεριφορές συμμοριών δεν έχουν θέση στο σχολείο και σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προσεγγίζει το ζήτημα “με λογική αποστάσεων και υποδεκάμετρο”.

Κληθείς από το NEWS 24/7 να διευκρινίσει εάν με τη φράση “φασιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος”, η κυβέρνηση υιοθετεί τη θεωρία των δύο άκρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής:

“Είτε κάποιος πετάει μολότοφ σε έναν άνθρωπο και τον καίει, είτε έχει σουγιά και νομίζει ότι μπορεί να επιβάλλει την τρέλα του, την παράνοια του και φασιστικές ιδέες, όλα αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη στελεχών συμμοριών. Κάτι που είναι πέρα από το αξιακό σύστημα της ελληνικής δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης και -εκτιμώ- όλων των κομμάτων και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τα εργαλεία του νόμου. Για εμάς αυτό είναι καθαρό και λόγω και έργω. Έχουμε αποδείξει πόσο συνεπείς είμαστε”.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι απέναντι σε φασιστικές νοοτροπίες, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, η οποία υπενθύμισε ότι χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ η δίκη ολοκληρώθηκε με καταδίκη επί θητείας αυτής της κυβέρνησης. “Μηδενική ανοχή οφείλουμε να δείχνομε σε όποια συμπεριφορά φασιστική, είτε φορά κουκούλες, είτε έχει ξυρισμένα κεφάλια, που προσπαθεί να προκαλέσει ζημιές, απειλεί ανθρώπινες ζωές, με το έτσι θέλω προσπαθεί να επιβάλλει αντιδημοκρατικές συμπεριφορές”, πρόσθεσε.

Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση για επικίνδυνη έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων σε άλλα ζητήματα, που την οδηγεί να καλλιεργεί περίεργους συνειρμούς στην ελληνική κοινωνία δηλητηριάζοντας το μυαλό των ανθρώπων.

Ο κ.Οικονόμου σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ πέτυχε να στείλει στο περιθώριο τα φασιστικά μορφώματα, καθώς το 2019 είχε θέσει ως στόχο την πολιτική απομόνωση της ΧΑ, ενώ επανέλαβε: “Δε μετράμε τις αποστάσεις με υποδεκάμετρο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα