Επανακαταθέτει την ερώτηση στον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας

Επανακαταθέτει την ερώτηση στον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει ξανά ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα τραπεζικά στελέχη αφού η προηγούμενη δεν απαντήθηκε.

Την ερώτησή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για “την επιεική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων” επανακαταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν τα εξής: “Ο Αρχηγός της Αξιωματική Αντιπολίτευσης επανακαταθέτει την ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την επιεική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ερώτηση είχε καταθέσει ο κ. Τσίπρας και πριν λίγες ημέρες χωρίς να λάβει απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». 

Με την ερώτηση αναδεικνύεται η ευνοϊκή στάση της κυβέρνησης για τα λεγόμενα «εγκλήματα του λευκού κολάρου», που τελούνται από δράστες που προέρχονται και δραστηριοποιούνται στους ανώτερους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, με εκμετάλλευση της θέσης τους μέσα στα συστήματα εξουσίας.

Συγκεκριμένα με την ερώτησή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει:

– τη μη συμπερίληψη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 Συντάγματος που ευνοεί εσφαλμένες ερμηνευτικές εκδοχές που θα οδηγούσαν σε παραγραφή πράξεων διαφθοράς που τυχόν έχουν τελεστεί από υπουργούς. 

– την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για αυτεπάγγελτη δίωξη ακόμα και σε περιπτώσεις βάσιμης καταγγελίας κακουργηματικής απιστίας τραπεζικών στελεχών. 

 Τη θέσπιση ενιαίου χρονικού ορίου στη διάρκεια της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο υποθέσεων που αφορούν «ξέπλυμα χρήματος», ανεξάρτητα από τις ανάγκες που γεννώνται σε κάθε υπόθεση και χωρίς να προβλέπεται μεταβατική περίοδος εφαρμογής. Ανάμεσα στους ευεργετηθέντες, βεβαίως, και ο κ. Φρουζής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα