Επεισοδιακή επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη

Επεισοδιακή επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Χερσόνησο, λόγω της περιοδείας βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Συλλήψεις διαδηλωτών ζήτησε ο Η. Κασιδιάρης (Pics)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στο ξενοδοχείο Belvedere, και μιλησαν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς.

Επί ποδός  η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έστησαν οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο σε ακτίνα 150 μέτρων. Ωστόσο στη Χερσόνησο, από νωρίς, βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι “περνούν από κόσκινο” όσους ζητούν να περάσουν.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν … τετ α τετ με τους αντιεξουσιαστές, κάτι που δεν επετράπη από τους αστυνομικούς.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι “δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος”. Ο ίδιος έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών, λέγοντας ότι δεν προχωρούσαν σε ειρηνική διαδήλωση, αλλά φορώντας κουκούλες προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές βρέθηκαν, χθες, στα Χανιά όπου πραγματοποίησαν ομιλία, ενώ σε εξέλιξη ήταν αντισυγκέντρωση και αντιπορεία από αντιφασιστικές οργανώσεις.

Στη διάρκεια της ομιλίας τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επανέλαβαν ότι το κόμμα τους είναι το μόνο που λέει την αλήθεια στο λαό και ότι δεν επιθυμούν βουλευτικά προνόμια. Μέσα στο χώρο της ομιλίας, το “παρών” έδωσαν περίπου 400 οπαδοί του κόμματος.

(Πηγή: Cretalive.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα