Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το "φιάσκο" με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα

Αναστασία Γκαρά
Αναστασία Γκαρά EUROKINISSI

Επίκαιρη ερώτηση για το "φιάσκο" με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα, κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή η τομεάρχης Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασία Γκαρά.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, για το «φιάσκο» με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η αν. τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αναστασία Γκαρά, κάνοντας λόγο για «ενδεχόμενη εξαπάτηση» της κοινής γνώμης με ευθύνη της διοίκησης της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κ. Γκαρά επισημαίνει «τις παλινωδίες της διοίκησης της ΕΡΤ» οι οποίες, όπως αναφέρει, «οδήγησαν σε ενημερωτικό μπάχαλο σχετικά με την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία», και θέτει «κρίσιμα» ερωτήματα για την παρουσία του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα.

ADVERTISING

Επικαλούμενη τις δημόσιες καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και του επί χρόνια ανταποκριτή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη ρωσική πρωτεύουσα, η αν. τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, θέτει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Αληθεύει ότι ο δήθεν ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα έκανε ρεπορτάζ από την Αθήνα;
  • Αληθεύει πως καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασής του, δεν βρέθηκε καθόλου ή ελάχιστο διάστημα στη ρωσική πρωτεύουσα;
  • Αληθεύει πως η ΕΡΤ ΑΕ καταβάλλει στον «αόρατο» ανταποκριτή μισθό άνω των 20.000 ευρώ ετησίως, όντας ο ίδιος απών από τον τόπο εργασίας του;
  • Με ποια επαγγελματική σχέση και ιδιότητα ο συγκεκριμένος «ανταποκριτής» εμφανίζεται να παρέχει δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε κυπριακό κανάλι;
  • Έχει λάβει άδεια παράλληλης απασχόλησης από την ΕΡΤ;

Τέλος η κ. Γκαρά υπογραμμίζει πως σε περίπτωση που οι καταγγελίες επαληθευτούν, θα πρέπει να ζητηθούν οι παραιτήσεις της διοίκησης της ΕΡΤ και του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, ως ελάχιστη επανόρθωση για το «φιάσκο» που συντελέστηκε με ευθύνη τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΕΡΤ, Ρωσία, Ουκρανία, Γιάννης Οικονόμου
SHARE:

24Media Network