Μητσοτάκης σε Τραμπ: Προτεραιότητα μου οι επενδύσεις και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

Μητσοτάκης σε Τραμπ: Προτεραιότητα μου οι επενδύσεις και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ συνομίλησε το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία και με τον αντιπρόεδρο Πενς. "Αυτοί ήταν και οι δικοί μου στόχοι" απάντησε ο Τραμπ στο Μητσοτάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον κ.Μητσοτάκη για την εκλογή του. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε στον κ. Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων. 

Η προσέλκυση επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι άλλωστε μία από τις προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού και προφανώς επιδίωξη είναι να επενδύσουν στην Ελλάδα περισσότερες αμερικανικές εταιρείες. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Και συμφώνησαν, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο πρωθυπουργός υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς ο οποίος επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. 

Και κατά τη συζήτηση με τον κ. Πενς τονίστηκε η συμφωνία των δύο πλευρών για την περαιτέρω εμβάθυνση των ούτως ή άλλως πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα