Επικοινωνία Μητσοτάκη – Βεστάγκερ για Θάνου και Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Βεστάγκερ για Θάνου και Επιτροπή Ανταγωνισμού 
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά την αρμόδια Επίτροπο Ανταγωνισμού για το ζήτημα με την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στον απόηχο της ψήφισης της διάταξης που θέτει εκτός τη Βασιλική Θάνου.

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Βεστάγκερ για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δηλαδή και για το ζήτημα με τη Βασιλική Θάνου, όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε χθες στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη που οδηγεί σε παραίτηση την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, προκάλεσε νέα σφοδρή αντιπαράθεση χθες μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κ.Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή της ρύθμισης.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε επίσης προαναγγείλει ότι θα είχε επικοινωνία με την κ.Βεστάγκερ, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην επίκληση του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής πως η επίμαχη τροπολογία αντίκειται στο δίκαιο της ΕΕ. “Θα της εξηγήσω αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιλογές σας παραβίασαν βάναυσα την ευρωπαϊκή υποχρέωση να αποκομματικοποιήσετε την επιτροπή, θα της μιλήσω όπως ήδη έχω κάνει εγγράφως για το ποιον της κ.Θάνου, η οποία έσπευσε να διοριστεί μία ημέρα μετά σύμβουλος του πρωθυπουργού παίρνοντας πίσω όσα η ίδια έλεγε”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου φέρεται λοιπόν κατά τη συζήτηση με την κ.Βεστάγκερ να έγινε αποδεκτή ή αντιληπτή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα