Επιμένει ο Πλεύρης για Τσίπρα: Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν τηρήθηκαν

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης EUROKINISSI

Μετά τις αντιδράσεις ο υπυοργός Υγείας επιμένει στο ζήτημα της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο. "Οι οδηγίες δεν τηρήθηκαν", ανέφερε

Εκ νέου για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

“Δεν καταλαβαίνω… Είδα και μια επίθεση στο πρόσωπό μου από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηρισμούς ότι είμαι ακροδεξιό τρολ, τσαρλατάνος" αναφέρει χαρακτηριστικά.  "Κοιτάξτε, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τις έχουμε κάνει όσο πιο απλοποιημένες γίνεται, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες νοηματικές διαδρομές για να τις διαβάσει κάποιος, πρέπει απλώς να γνωρίζει ανάγνωση. Αν μπείτε στο site του ΕΟΔΥ, οι οδηγίες είναι από τις 30-5-2022 για τον γενικό πληθυσμό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υγείας, καθώς όπως είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε πραγματοποιήσει μοριακό έλεγχο, ο οποίος ήταν αρνητικός και τον οποίο έδωσε στην δημοσιότητα.

“Δεν είναι συνδεδεμένες με κανένα τεστ. Η λογική είναι με το που νοσήσεις, 5 ημέρες βρίσκεσαι σε καραντίνα χωρίς να μετράει η ημέρα που έγινε το τεστ. Αυτή η καραντίνα δεν “σπάει” από αρνητικό τεστ. Είναι υποχρεωτική καραντίνα. Και τις επόμενες 5 ημέρες πρέπει να φοράς υποχρεωτικά μάσκα. Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, εάν δεν αρέσουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν σημαίνει ότι θα τις αλλάξουμε κατά περίπτωση. Οι οδηγίες αυτές δεν τηρήθηκαν. Ας μας πουν με τους οδηγίες που υπάρχουν, πού αναφέρεται ότι αν υπάρξει αρνητικό τεστ, εκτός του χρονικού πλαισίου, ή δεν πρέπει να είσαι καραντίνα ή δεν πρέπει να φοράς μάσκα” ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θανάσης Πλεύρης, Αλέξης Τσίπρας, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network