Επιμένει ο Σκέρτσος: “Οι αστυνομικοί δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς”

Επιμένει ο Σκέρτσος: “Οι αστυνομικοί δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς”
Ο Άκης Σκέρτσος Eurokinissi

Σε διευκρινιστική δήλωση μέσω της οποίας θέλησε να εξηγήσει αλλά και να επιμείνει στην αρχική του τοποθέτηση προχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας.

Στην αρχική του τοποθέτηση επιμένει ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στην κριτική που του ασκείται μετά τη χθεσινή του δήλωση για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

Ο Υπουργός Επικρατείας, είχε επικαλεστεί την επιστήμη, ισχυριζόμενος πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μεταξύ των αστυνομικών και έτσι δεν καθιστά αναγκαία την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Η αιτιολόγηση της τοποθέτησής του μάλιστα πως “δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό”, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ίδιο να επανέρχεται, αλλά να εμμένει στην αρχική του δήλωση.

Σε νέα του τοποθέτηση, ο Άκης Σκέρτσος, επιμένει πως “οι αστυνομικοί δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού”, ενώ αποδίδει τον “θόρυβο” της δήλωσής του σε “παπαγαλάκια” και στον “πιεστικό τηλεοπτικό χρόνο”.

Αναλυτικά:

“Ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση. Προφανώς οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.

Οι ανεφάρμοστες και αμφίσημες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ”προαιρετικής υποχρεωτικότητας” -δηλαδή χωρίς πρακτικές κυρώσεις- και σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, ψαρεύουν σε θολά νερά χωρίς να προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν, λοιπόν, να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση και ας ασχοληθούν καλύτερα με τον πρώην Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη που χθες για άλλη μια φορά αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κόντρα στις επίσημες θέσεις του κόμματος και του αρχηγού του“.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τη δήλωση του Άκη Σκέρτσου, αλλιώς “επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια Υγεία”, με τον Νάσο Ηλιόπουλο από την πλευρά του να κάνει λόγο για “επιτελικό τσίρκο”.

Η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας προκάλεσε τις αντιδράσεις και του ΚΙΝΑΛ, με την ανακοίνωσή του να καλεί την κυβέρνηση να “σοβαρευτεί”, καθώς “έχετε μηδενίσει την απόσταση ανάμεσα στο γραφικό, το γελοίο και το επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες”. Μάλιστα, ο Παύλος Χρηστίδης απέδωσε τον ισχυρισμό του Άκη Σκέρτσου στα εξής δύο σενάρια: “Ή ο κ. Σκέρτσος θεωρεί ότι οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς, που μπορεί να νοσήσουμε & να κινδυνεύσουμε ή δεν έχει ούτε εκείνος, πια, λόγια να περιγράψει την αλλοπρόσαλλη πολιτική της ΝΔ απέναντι στην πανδημία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα