Επιμένει σε εξεταστική για Καμμένο ο Μητσοτάκης

Επιμένει σε εξεταστική για Καμμένο ο Μητσοτάκης
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία έπειτα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη , την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την άρνησή του και να δεχτεί την εξεταστική απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων και παράταση του κανόνα 1 πρόσληψη 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο για ακόμα πέντε χρόνια πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης

Νέο κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να δεχτεί την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του noor1 απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας με τηλεοπτική του συνέντευξη (Star) ότι η ΝΔ θα καταθέσει επισήμως και το σχετικό αίτημα. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την χτεσινή του άρνηση από το βήμα της βουλής τονίζοντας «δεν στέκει η δικαιολογία του κ. Τσίπρα ότι είναι ανοιχτή η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Όλες οι εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ είναι για υποθέσεις ανοιχτές στη δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Οι σχέσεις μου με όλους τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από το θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς έχουν ιδιαίτερες σχέσεις. Όποιος είναι ένοχος να πάει στη φυλακή. Αλλά αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «αν θέλουμε να μάθουμε κάτι περισσότερο η εξεταστική επιτροπή μπορεί να είναι χρήσιμη. Θέλω να πιστεύω ότι θα αναθεωρήσουν απόφασή τους ο Τσίπρας και ο Καμμένος γιατί διαφορετικά είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι».

Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η 16μηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είχε κόστος σε μέτρα και έφερε σε κακή κατάσταση την οικονομία, αν και εκτίμησε ότι ενδεχομένως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να φέρει βελτίωση του οικονομικού κλίματος υπογραμμίζοντας όμως ότι «αυτό θα το διαπιστώσουν οι πολίτες όταν έρθει η πολιτική αλλαγή. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις, θα έχει αποτελεσματικότητα και τόλμη για μεταρρυθμίσεις. Για όποιον θέλει να επενδύσει σήμερα στην Ελλάδα η αντιπολίτευση εγγυάται μια μεσομακροπρόθεσμη σταθερότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε υπερβολική τη δέσμευση για πλεονάσματα 3,5% για την επόμενη πενταετία ωστόσο ανέφερε ότι η δική του κυβέρνηση «υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα κερδίσει σε αξιοπιστία και αφού πρώτα δώσουμε δείγματα γραφής υπάρχουν περιθώρια να συζητήσουμε με τους συμμάχους μας και πιστωτές μας για μείωσή τους».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη γραμμή για μειώσεις δαπανών ισόποσες των μειώσεων σε φόρους και αφού υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών τόνισε ότι «εισηγούμαστε να μείνει στο 1/5 ο κανόνας προσλήψεων αποχωρήσεων στο δημόσιο για ακόμα πέντε χρόνια». Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι από τη στιγμή που ένας συμβασιούχος υπογράφει σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν στοιχειοθετείται μονιμοποίηση. «Όχι νέες στρατιές συμβασιούχων. Φεύγουν αυτοί και έρχονται άλλοι» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας για με αφορμή το θέμα των σκουπιδιών ότι «για μένα η καλύτερη λύση θα ήταν οι συμπράξεις των δήμων με τον ιδιωτικό τομέα.  Αυτά τα σχήματα δουλεύουν και σε άλλες χώρες».

Άλλο τρομοκρατία, άλλο πολιτική βία

Σε ότι αφορά την αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αναφέρθηκε στην τρομοκρατία και επέμεινε ότι αυτή προέρχεται στη μεταπολίτευση από την άκρα αριστερά. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν μιλάει για την πολιτική βία που όπως είπε προέρχεται και από την άκρα αριστερά και από την άκρα δεξιά, τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε και μια αιχμή κατά του κυβερνώντος κόμματος λέγοντας ότι «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν. Αλλά ας τα αφήσουμε πίσω μας αυτά», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τα Εξάρχεια στους αντιεξουσιαστές και ολόκληρες περιοχές όπως στη Δυτική Αθήνα κυριαρχεί όπως είπε η ανομία.

Μαξίμου: Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έκανε χειρότερα τα πράγματα

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ.

«Παρόλα αυτά, σήμερα χειρότερα έκανε τα πράγματα. Ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και επιμονή στη φαντασίωση πως η οικονομία ανακάμπτει, όχι επειδή η κυβέρνηση πετυχαίνει, αλλά επειδή ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση.”Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε” που θα έλεγε και ο Πιραντέλο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα