Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Λοβέρδος στηρίζει Ανδρουλάκη στον β’ γύρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ:  Ο Λοβέρδος στηρίζει Ανδρουλάκη στον β’ γύρο
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη στον β' γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ George Vitsaras / SOOC

Με επίσημη δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στο β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Η σχετική δήλωση

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες.

Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο.

Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISS

Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τί σκέφτομαι και τί αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του.

Σκληρό ροκ μεταξύ Ανδρουλάκη και Παπανδρέου

Είχε προηγηθεί σύγκρουση στα “πράσινα στρατόπεδα”, ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε το “σκληρό ροκ” το βράδυ της Δευτέρας, όταν κατηγόρησε τον Ν. Ανδρουλάκη πως είναι “παλαιοκομματικός” και πως μετείχε στο κέντρο εξουσίας της κυβέρνησης Σαμαρά στο πλευρό του κ. Βενιζέλου. Παράλληλα, τον κατηγόρησε πως δεν έχει καθαρές θέσεις και πως είναι υπέρ της κατάργησης του βέτο στην ΕΕ, την ώρα που προσπάθησε να αναδείξει τις δικές του πολιτικές θέσεις ιδίως για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Το πρωί της Τρίτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με νόημα ως προς τον “παλαιοκομματισμό”, πως η νίκη του θέλει να είναι “ειρηνική”, ενώ πρόσθεσε πως δεν τον αφορούν “οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τους φίλους μας”.

“Η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων”, είπε ακόμη, ενώ απάντησε και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Παπανδρέου ότι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε συμμετάσχει στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, με διορισμούς με πελατειακά κριτήρια.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα