Κορυφαία προτεραιότητα το Κυπριακό

17-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
17-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Την πεποίθησή του ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας θα ευοδωθούν εξέφρασε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Κύπρο, χαρακτηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό "εξαιρετικά ευαίσθητες"

"Οι προσπάθειες της Ελλάδος θα καταλήξουν στην επίλυση όλων των οικονομικών προβλημάτων της", τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος το απόγευμα είχε στη Λευκωσία συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Μάρκο Κυπριανού. Ο υπουργός επισήμανε ότι "η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα μέτρα και να βγει από την κρίση.

"Δεν είναι εύκολη πορεία", σημείωσε και πρόσθεσε " εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο στοιχηματίζουν όλοι ότι θα καταρρεύσει η χώρα και έχουν χάσει πάρα πολλά αυτοί που το κάνουν και θα συνεχίσουν να χάνουν".

Η Κύπρος και το Κυπριακό συνιστούν κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική Κυβέρνηση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων,  ο Στ. Λαμπρινίδης,

Το μεσημέρι ο Έλληνας υπουργός παρακάθισε σε γεύμα με τον πρόεδρο Χριστόφια στην εξοχική κατοικία του. Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Λαμπρινίδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και για την επικείμενη συνάντηση του στη Γενεύη με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Η συζήτηση για το κυπριακό συνεχίστηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο κ. Λαμπρινίδης είχε συνομιλίες με τον με τον ομόλογο του Μάρκο Κυπριανού. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά τις συνομιλίες ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο με συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης. Η επίσκεψη αυτή , είπε, γίνεται όχι μόνο για λόγους συμβολικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς, την ενημέρωση τον συντονισμό και την ουσιαστική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου. Ο δικός μου στόχος, τόνισε, είναι να γίνει ακόμη πιο δυνατή . Επίσης, σημείωσε ότι στη συνεργασία αυτή δεν αλλάζει η πολιτική, όταν αλλάζουν οι υπουργοί.

Ο κ. Λαμπρινίδης υπενθύμισε ότι ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεργάστηκε με τον πρόεδρο Χριστόφια, τον κ. Κυπριανού και με πολιτικούς από όλα τα κόμματα της Κύπρου, προκειμένου να προωθήσει -με ιδιαίτερη επιτυχία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων - τα συμφέροντα της Κύπρου και τα συμφέροντα της Ευρώπης , όπως σαφέστατα - αν υπάρξει και μία επιτυχής λύση - και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας, τα συμφέροντα της περιοχής.

Ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό " εξαιρετικά ευαίσθητες" και έκανε σαφές ότι ο αγώνας Ελλάδος και Κύπρου είναι για συνολική και αμοιβαία αποδεκτή λύση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου, ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

SHARE:

24Media Network