Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ – 900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025

Διαβάζεται σε 2'
O Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΣΥ
INTIME

Στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων.

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ πραγματοποίησε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. Βρέθηκε επίσης στο εσωτερικό ενός από αυτά όπου συνομίλησε με έναν οδηγό.

«Μπαίνω με το δεξί» είπε καθώς ανέβαινε στο λεωφορείο.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και καινούργια ΜΜΕ στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα 250, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, και έπονται πολλά περισσότερα, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα υπάρχουν 900 λεωφορεία. Ο στόχος διπλός, αφενός να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των παλαιών με σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον, με επαρκή κλιματισμό και προσβασιμότητα για τους πολίτες με αναπηρία. Όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει διαπιστώνουν την αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους. Χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι απάντηση στον τρόπο διαχείρισης σημαντικών πόρων. Στόχος επίσης να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων», είπε σε δήλωσή του αμέσως μετά.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευση να δώσουμε έμφαση στα ΜΜΕ ξεκινώντας με τα λεωφορεία για τη βελτίωση συνολικά της ποιότητας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι θα τηρηθούν από όλους τα χρονοδιαγράμματα ώστε οι πολίτες να δουν σύντομα μια ποιοτική αναβάθμιση στις μετακινήσεις τους», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως «όταν πριν από έναν χρόνο αναλάβαμε την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών μια από τις πρώτες εντολές ήταν να βελιτώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και να πετύχουμε καλύτερους όρους βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έχουμε 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν έχουν καθόλου θόρυβο και είναι απολύτως προσβάσιμα από το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα. Έπονται 300 λεωορεία φυσικού αερίου επίσης 211 λεωφορεία στους δρόμους ανατολικής και δυτικής Αττικής τους επόμενους μήνες και το νέο leasing εκτός του διαγωνισμού των 700 λεωφορείων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα